Бием Полша във втория мач


Бием Полша във втория мач
Радостина Славова (снимка: ФИБА)
26-07-2007 22:25

България спечели втората си контролна среща в Самоков срещу състава на Полша с 88 – 84. Момичетата на Георги Божков успяха да вземат реванш за снощната загуба и надделяха над силния си съперник. Мачът бе игран в 4 части по 12 минути. След слаба първа четвърт, след която нашите момичета губеха с 13 точки, постепенно те взеха инициативата и не само се върнаха в мача, но и поведоха убедително. След третата част България бе напред с 13 точки разлика (71 – 58). Финалния щурм на полякините направи загубата им само по-почетна.

 

Радостина Славова направи много силен мач, като отбеляза 23 точки в коша на съперника. Тя показа също, че може да стреля добре от разстояние – вкара 5 от 6-те опита от зоната на трите точки.

 

Влязлата като резерва Таня Чиров вкара 14 точки във втория си мач с националния екип, а Теодора Петрова добави 13 точки. Милена Томова пък най-добре вникна в думите на Божков за коригиране на борбата в нападение като овладя цели 8 топки в атака (общо 13 в мача).

 

За Полша най-убедителна бе центъра Евелина Кобрин с 25 точки и много добър процент на стрелба (11 от 14 сполучливи – 78.6 %). Звездата на техния тим Агнешка Бибжицка завърши мача без точка, но игра само 9 минути в него.

Екатерина Димитрова, Жаклин Златанова и Мария Цанкова, които участваха на Евробаскет за жени до 20 години в София, се присъединиха към отбора, но не взеха участие в днешния мач.

 

Програмата на България продължава с участие на турнира „Иван Гълъбов” в Перник от 8-ми до 10-ти Август с участието на Словения, Румъния и Финландия. След това отборът пътува за италианския Бормио, за да играе в още по-силен турнир с Русия, Италия и Турция от 12-ти до 14-ти Август.

 

Първата допълнителна квалификация за Евробаскет 2007 е на 29-ти Август срещу състава на Унгария.

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ ВТОРИЯ МАЧ С ПОЛША

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи