Звезда на Бенетон премина в Бешикташ


Звезда на Бенетон премина в Бешикташ
Престън Шъмпърт
27-07-2007 14:26

Американецът Престън Шъмпърт няма да има възможност да срещне Лукойл Академик в предварителната фаза на турнира за купата на УЛЕБ. 198 сантиметровият атакуващ гард напусна Бенетон, където игра за последно в края на миналата година. Както е известно тима от Тревизо е съперник на Лукойл Академик в група Н на УЛЕБ.
Шъмпърт започна сезона в Климамио, но по-късно през Декември бе даден на Бенетон. Преди това е играл за още три италиански клуба – Ливорно, Армани Милано и Монтекатини. Завършил престижния университет на Сиракуз, като играе значителна роля за доброто им представяне в NCAA (19.9 точки средно на мач през последната година).

През изминалия сезон прави по 11.5 точки в 14 изиграни мача в Евролигата и по 13.2 в италианската Серия А. Един от играчите с най-голяма заслуга за спечелването на купата на Италия този сезон.

Освен Шъмпърт, отбора на Бенетон напуснаха Никос Зиcис и Маркъс Гори, които ще играят в ЦСКА Москва през новия сезон.

Все пак Шъмпърт и новия му отбор Бешикташ имат вариант да се срещнат с Лукойл Академик, но в по-късна фаза от турнира. Турският тим също е участник в купата на УЛЕБ, но е в друга предварителна група.
Освен с американеца Бешикташ подписа вчера и с хърватския център Сандро Ничевич. 210 сантиметровия играч игра за френския Льо Ман през изтеклата година, като вкарваше за отбора си по 11.9 точки за 26 минути в най-авторитетното клубно издание, това на Евролигата.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи