Босна бие сръбски студенти в първата си контрола


Босна бие сръбски студенти в първата си контрола
Кенан Байрамович (снимка: ФИБА)
27-07-2007 16:08

Босна и Херцеговина спечели първата си контрола, след като късно снощи надигра в оспорван мач националния универстиетски тим на Сърбия с 85 – 83. Срещата се игра при затворени врати, явно босненците доста се страхуват от противниците си.

Както е известно, Босна и Херцеговина е съперник на България в допълнителните квалификации за Евробаскет 2007 в Испания този Септември. Освен тях в предварителната група е и отбора на Унгария.

Най-резултатен за домакините бе центърът Кенан Байрамович с 20 точки, а Нихад Джедович и Мирза Телетович добавиха по 12.

Междувременно се разбра, че американският плеймейкър Теръл Касъл ще бъде този, който ще заеме мястото на позволената от ФИБА една бройка за натурализиран чужденец. Той ще пристигне в Казин, където ще е мача с България на 5-ти Август. Tри дни по-късно е първата квалификация между двата състава. Други двама американци засега отпадат от сметките на треньора Ненад Маркович. Хенри Домеркант и наскоро получилия босненски паспорт Дж.Р. Бремър излязоха с предтекст, че се възстановяват от контузии и не могат да вземат участие.
Тази вечер Босна и Херцеговина играе за втори път със сръбските студенти, а другата седмица в турската столица Анкара срещат отново студентски отбор, само че на Турция.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи