Славия с оферти към Тотев и Ангелов


Славия с оферти към Тотев и Ангелов
Димитър Ангелов може да заиграе в Славия
25-08-2007 16:47

Новият треньор на Славия Даниел Димитров е отправил оферти към Бранко Тотев и Димитър Ангелов да облекат „белия” екип. Двамата са без отбори в момента и изчакват.

Бранко Тотев не бе желан от Спартак да продължи договора си в Плевен. Тотев, заедно с Николай Балев бяха освободени от отбора. Центърът има и други предложения, но в момента обмсиля кое е най-доброто за него. След заминаването на Бойко Младенов за Кипър е силен интереса и на ЦСКА към 32-годишният Тотев.

Димитър Ангелов е свободен и по-всяка вероятност ще си търси отбор в чужбина. През последните години крилото игра за ЦСКА, като в един период излезе в Украйна (2005/06), но не игра поради контузия. След завършване на квалификациите на националния отбор Ангелов, който днес навършва 28 е в очакване на оферти от чужбина.

„Отправил съм предложения и към Тотев, и към Ангелов,” коментира за BulgarianBasket.com треньорът на Славия Даниел Димитров. „Офертата ми към тях е да играят в Славия и в момента в който си намерят отбор в чужбина са свободни да заминат.”

Димитров също подчерта, че се надява от БФБ да вземат решение отборите в А-1 да са 12 през новия сезон, толкова, колкото са и заявките за участие.

„Календара с нищо няма да се утежни, ако отборите са 12. Броя на срещите в първа и втора фаза няма да е много по-раличен. Плюс това желанието на почти всички отбори е да има 12 отбора в първата група. Така със сигурност и квалификациите ще отпаднат. Представете си какви ще са разходите при участие на 10 отбора в един квалификационен турнир.” допълни Димитров.
Има логика в думите на Димитров, още повече, че всички тези отбори, кандидати за А-1 внесоха депозит от 20 000 лева за участие. Това донякъде означава, че има някакъв интерес и в по-малките като финансова сила клубове за оцеляване на баскетбола в добре познати баскетболни градове в страната. Един сериозен въпрос, който Управителният съвет на БФБ трябва да реши на свое заседание идния вторник. Тогава ще разберем дали отборите в А-1 през новия сезон ще са 8, както бе прието след края на миналия шампионат или ще бъдат 10 или 12.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи