Управителният съвет одобри 10 отбора за мъжката А-1


Управителният съвет одобри 10 отбора за мъжката А-1
28-08-2007 20:48

На днешно заседание на Управителния съвет към Българскатата Федерация по Баскетбол взе решение отборите в мъжката А-1 през новия сезон да бъдат 10. Това бе и предложението на спортно-техническата комисия от вчера. Управителният съвет утвърди и начина за провеждане на квалификациите за влизане в А-1, като освен отборите, участници в Евротурнирите – Лукойл Академик и Спартак Плевен други 5 отбора няма да играят в тях. Това са Левски, Черно Море ИГ, Тунджа Ямбол, Балкан и Рилски Спортист. Те попадат автоматично благодарение на класирането си от миналата година.
В началото на Октомври (1-ви до 5-ти) пет отбора ще играят на неутрален терен по системата всеки срещу всеки за три места. Това са тимовете на ЦСКА, Дунав 2007, Сливен, Спартак МВР и Славия.
ЦСКА и Дунав 2007 са с нови регистрации и трябва да участват като нови отбори, при тях не се взема под внимание класирането от предната година.  Отборът на Славия също е нов кандидат за А-1, а тези на Спартак МВР и Сливен ще играят на квалификации вследствие факта, че всички останали отбори попаднали в А-1 са по-напред от тях през сезон 2006/07.

Първите 10 отбора ще изиграят по Round Robin системата всеки срещу всеки общо 18 кръга, след което се оформя първа осмиица. Тя ще изиграе допълнително завъртане всеки срещу всеки, общо 14 със зачитане на резултатите от първата фаза. 
Останалите 2 отбора плюс първите 4 от А-2 ще оформят втора шестица и също ще играят по системата всеки срещу всеки без зачитане на резултатите от първата фаза.За плейофите се класират първите 10 отбора, 8 от първата шестица и първите 2 от втората шестица.

Новото първенство стартира на 10 Октомври.


 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи