Италия без своя капитан на Евробаскет 2007


Италия без своя капитан на Евробаскет 2007
Джакомо Галанда (снимка: ФИБА)
01-09-2007 15:28 | fibaeurope.com

Капитанът на италианския национален отбор Джакомо Галанда заедно с Джулиано Мареска отпаднаха от отбора и няма да вземат частие на Евробаскет 2007 вследствие контузии.

Двамата играчи пътуваха до Рим, за да изпратят отбора за Аликанте, където Италия ще играе своите мачове. Те са в група със Словения, Полша и Франция.

Треньорът на тима Карло Рекалкати разполага с 13 играчи и трябва да определи още един, който ще отпадне преди първи мач със Словения в понеделник вечер. Отсъствието на Галанда е голям минус за Рекалкати, който не го използва и миналото лято с цел това той да бъде на разположение. 32-годишният център игра на Евробаскет 2003 в Швеция, където Италия спечели бронзовите медали, както и на олимпийските игри следващата година в Атина, където Италия остана втора.

Мареска, който е на 25 години попадна в състава вселдствие отличен сезон с Премиата Монтегренаро. Той обаче премина в италианския гранд Бенетон Тревизо за предстоящия сезон.
Рекалкати обаче ще разчита много на Андреа Барняни от Торонто Раптърс, както и на привлечения от Голдън Стейт Уориърс гард Марко Белинели.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи