Словения с шанс за Олимпиадата в Пекин


Словения с шанс за Олимпиадата в Пекин
Лакович срещу Паркър (снимка: ФИБА)
16-09-2007 19:08

Словения ще играе на квалификационния турнир за класиране на Олимпиадата в Пекин след като победи Франция с 88-74 в мач за 7/8 място на Евробаскет 2007.

За Олимпиадата директно се класираха Испания и Русия,  а последният отбор с виза за олимпийските игри ще бъде определен в мача за 3/4 място между Литва и Гърция. Загубилия в този мач заедно с отборите на Хърватска, Германия и Словения ще играят на допълнителния турнир преди началото на Олимпиадата през 2008. На този форум със сигурност няма да видим такива силни европейски отбори като Франция, Сърбия, Турция и Италия.

Губейки с 51-57 преди последната част, словенците се разиграха и благодарение на отличната си стрелба от разстояние направиха обрат и спечелиха убедително. Те вкараха 8 тройки в тази четвърт и заслужено завършиха на седмото място.

Словенците бяха вкарали едва 2 тройки от 15 опита преди последната четвърт, но в последните десет минути успяха в 8 от 10-те опита от далечно разстояние. Освен това те направиха едва 5 грешки за целия мач.

Яка Лакович се превърна в герой за Словения след като вкара 26 точки, подаде 7 асистенции и взе 6 борби. Рашо Нестерович добави 19 точки и 8 борби.
За Франция не стигнаха усилията на разигралия се Тони Паркър. Той вкара 31 точки и подаде 4 асистенции. Друга френска звезда, играеща в НБА – Борис Диау обаче завърши без точка.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи