ЦСКА – атакуване от втора позиция


ЦСКА – атакуване от втора позиция
Росен Барчовски
09-10-2007 19:37

Росен Барчовски за пореден път направи невероятна „гимнастика” и успя да спаси клуба. Вярно, само мъжката половина, но все пак и това е нещо. ЦСКА не само ще го има, но и отново ще радва многобройните фенове на отбора.

Самият Барчовски каза, че обстановката в клуба му харесва и допада, всички са много съвестни и е приятно да се работи с тях. Младите в тима преобладават, а това е предпоставка за добро бъдеще.

Един от любимците на „червените” фенове Георги Давидов се завърна в старото гнездо след престой в шампиона Лукойл Академик. Този път обаче ролята ще е малко по-различна за новият стар капитан. Вместо помощната в Лукойл,  „червената десятка” ще има далеч по-отговорна такава в ЦСКА. Барчовски разчита много на Давидов и държеше най-много той да бъде в отбора. С привличането на Лавел Пейн Жоро ще може да играе на любимата си позиция „4” и по-рядко ще бъде използван като център. Пейн заедно със сънародника си Майк Хендерсън показаха много атрактивна игра на квалификацията за влизане в А-1. Те са предпоставка за разнообразно нападение, но трябва да поиграват и когато отбора се брани. А досегашните мачове показват точно обратното.

Людмил Хаджисотиров започва все повече да се отклонява от терена с външни прояви. Ако безспорно талантливият гард съсредоточи изявите си на баскетболното игрище, той може да бъде далеч по-полезен на отбора си. Не става докато стреляш от тройката да мислиш за анализ на вечерния мач от Евролигата. Няма лошо, но всичко с времето си.

Христо Николов е човекът, на който звездният миг тъкмо настъпи. Той обаче страда от неприятни болки в кръста и ако успее да ги превъзмогне, ЦСКА ще жъне успехи през новото първенство.

Крум Дойчинов и Тома Фикоф имат още много „попара” да изядат, за да играят някаква по-съществена роля в този отбор. И двамата трябва да знаят, че само ръст в баскетбола не е достатъчен. Има още мноооого, много да учат, а това става с още повече труд. Радостното за Живко Стоянов е, че най-после намери в лицето на Барчовски човека, който да окопити развързания му кон. Защото баскетбола е не само да умееш да забиваш в Ол стар мачове, ами и много повече.

Любен Пасков и Димитър Маринчешки са два нешлифовани скъпоценни камъни, които идват при точния си майстор.  За да не се налага Тони Дечев да прилага на практика скаутските си умения, ами да остави всичко в ръцете на по-младите. Току ще привлечения талант от школата на Лукойл Академик Маринчешки ще има добър пример и ще трябва да се учи в тренировките на „триковете” на Жоро Давидов.
Прогноза: Много трудно ще бъде на ЦСКА в този му вид да намери място в четворката и да се бори за медал. Все пак този отбор ще търпи прогрес с течение на първенството и ще расте с всеки изминат кръг. До самия край на шамионата може да стигне ниво с което да атакува челото от втора позиция.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи