Симеон Ценов: Всеки един тим може да се бори за медали


Симеон Ценов: Всеки един тим може да се бори за медали
Ценов и Витас (снимка: presscenter.bg)
15-10-2007 14:51

“Страшно съм доволен от добрият старт, който направихме," заяви на пресконференция в Пресцентър Варна новото попълнение на Черно море Симеон Ценов. "Показахме
сравнително добра игра. Все пак смятам, че това не са нашите възможности. Сливен е новак в елитната група и въпреки това изпитахме затруднение в зала “Христо Борисов”. Започнах да привиквам с отбора. Вече 3 месеца съм във Варна. Имам големи амбиции, които съвпадат идеално с целите поставени ни от Спас Натов и ръководството на Черно море. Като изключим Лукойл Академик, всеки друг тим може да се бори за медали. Надявам се в края на сезона ние да сме втори в най-лошия случай.”
На същото мнение като Ценов е и литовецът Августинас Витас.
“Само от 2 седмици съм тук," сподели Витас. "Градът е много приятен, а повечето хора с които се запознах са по усмихнати и от мен. Още по-добре бе и началото на шампионата и не смятам да развалям настроението си, за това ще гоним победа на всяка цена в следващите срещи. Не познавам българския баскетбол. Аз предпочитам бързата игра, такава каквато в момента практикува френския национален тим. В Черно море има много млади момчета, които според мен могат да играят именно по този начин.”
Утре Черно море пътува за Ямбол, където в сряда от 18 ч. ще гостува на на отбора воден от Иван Чолаков. “ Преди 2 седмици играхме контрола срещу тях и загубихме," добави Ценов. "Този мач не ме притеснява, защото първо бе от трети в турнир, в които нямаше голямо значение. Въпреки лошия старт от началото на сезона за Ямбол, не трябва да ги подценяваме. Смятам, че ако правим по-малко грешки, ще продължим победния си ход.”

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи