Централната дивизия - ЛеБрон срещу Булс и Пистънс


Централната дивизия - ЛеБрон срещу Булс и Пистънс
ЛеБрон Джеймс (Кливланд Кавалиърс)
30-10-2007 12:50 | InsideHoops.com

Централната дивизия на НБА е най-добрата на изток. В нея са опитните Детройт Пистънс, опасните Чикаго Булс, финалистите на изток от 2006 г. Кливланд Кавалиърс, притежаващият отлични външни играчи Милуоки Бъкс и воденият от Джърмейн О’Нийл Индиана Пейсърс.
 

Най-добри играчи в Централната дивизия:

ЛеБрон Джеймс, Майкъл Ред, Чонси Билъпс, Джърмейн О’Нийл, Ричард Хамилтън, Луол Денг, Кърк Хайнрих, Мо Уилямс, Тейшон Принс, Рашийд Уолас, Бен Уолас, Бен Гордън, Лари Хюз, Жидрунас Илгаускас, Андрю Богът, Дрю Гудън
 

ИДЕАЛНА ПЕТИЦА на Централната дивизия:

Пл.: Чонси Билъпс, АГ: Майкъл Ред, Кр.: ЛеБрон Джеймс, ТК: Рашийд Уолас, Ц.: Джърмейн О’Нийл
 

II петица на Централната дивизия:

Пл.: Кърк Хайнрих, АГ: Ричард Хамилтън, Кр.: Луол Денг, ТК: Дрю Гудън, Ц.: Бен Уолас
 

III петица на Централната дивизия:

Пл.: Мо Уилямс, АГ: Бен Гордън, Кр.: Тейшон Принс, ТК: Андрю Богът, Ц.: Жидрунас Илгаускас
 

За отборите:

Чикаго Булс: Няма ли това да бъде годината, в която те най-накрая ще направят още една стъпка напред и ще стигнат до финалите?
 

Кливланд Кавалиърс: Липсата на нови попълнения през лятото означава, че на Кавалиърс не им е сигурно завръщането във финалите.

 

Детройт Пистънс: С четирима в основната си петица, които са печелили титлата, Детройт се нуждаят от един център и добра резервна скамейка, за да прескочат препятствието.
 

Индиана Пейсърс: В процес на обновяване ли са? Не могат да се борят за нещо голямо в настоящия си вид -  Джърмейн О’Нийл в главната роля и останалите в поддържащите.
 

Милуоки Бъкс: Контузиите ги провалиха през миналия сезон, така че през 2007-08 трябва да са по-добри. Гардовата линия е ясна, хората под коша обаче трябва да подобрят играта си.
 

Фаворити:
Топ 3 отборите в Централната дивизия би трябвало да продължат с подобно съотношение победи-загуби. В Детройт Пистънс са четирима от тези които навремето спечелиха титлата – Чонси Билъпс, Ричард Хамилтън, Тейшон Принс, Рашийд Уолас. Всички те остаряват, но все още не са за изхвърляне. Бившият център на Пистънс Крис Уебър все още е свободен агент и може да се завърне, което би било много полезно имайки предвид слабостта на отбора под коша. Резервната скамейка на Детройт би могла да играе по-голяма роля този сезон.Чикаго Булс загубиха Пи Джей Браун, но добавиха Джо Смит и новака Джоаким Ноа към своята талантлива смесица от играчи, осигуряваща дълга резервна скамейка. Остава и ядрото на отбора: Кърк Хайнрих, Бен Гордън, Андрес Ночони и Бен Уолас.

В Кливланд е ЛеБрон Джеймс, най-добрият играч в Централната дивизия, но липсата на нови попълнения през лятото е неприятна. До момента и Саша Павлович, и Андерсон Варежао, двама основни играчи в ротацията, все още не са подписали договори, а отборът и без това нямаше много дълга резервна скамейка.


Прогноза за крайното класиране в Централната дивизия:

1) Чикаго Булс – Знаят точно как да играят, а повечето от звездите им са млади и продължават развитието си.

2) Детройт Пистънс – Най-опитният отбор в дивизията, когато става дума за успехи в редовния сезон и плейофите.

3) Кливланд Кавалиърс – Само ЛеБрон Джеймс продължава да израства, и в буквалния, и в преносния смисъл. При останалите основни играчи тази тенденция е ограничена.

4) Милуоки БъксМайкъл Ред и Мо Уилямс са страхотна двойка гардове, под коша играчите са сносни.
5) Индиана Пейсърс – Добър отбор, но все още „тотаджийски”.

 

Забележка: Отборите на Кливланд, Детройт и Чикаго би трябвало да завършат много близо един до друг и това би могло да бъде във всякакъв ред. Съотношението победи-загуби на Индиана и Милуоки също може да бъде много близко. Така подреждането за местата от 1 до 3 е трудно предвидимо, както и за 4-5.


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи