Дантей Смит ще отсъства месец и половина


Дантей Смит ще отсъства месец и половина
Дантей Смит
07-12-2007 14:08

Крилото на Лукойл Академик Дантей Смит ще е извън игра поне 40 дни. След направения днес обстоен преглед стана ясно, че американецът има разкъсване на латералния мускул на десния крак. Смит получи контузията по време на мача от пети кръг на Купа УЛЕБ срещу френския По-Ортез, игран в сряда.
 

Така старши-треньорът на Лукойл Академик Желко Лукаич остава без двама играчи – Дантей Смит и Ненад Чанак - в предстоящия мач от УЛЕБ Къп идния вторник срещу АСК Рига.
 

Ненад Чанак се възстановява, но за сега състоянието му не позволява включването му в предстоящите срещи от купа УЛЕБ срещу АСК Рига и Артланд Драгонс. Чанак получи разкъсване на мускул на коремната стена по време на срещата от вътрешното първенство срещу Спартак Плевен.
 

Капитанът на „студентите” Тодор Стойков е в добро състояние, въпреки отока в следствие на удара, който получи в скулата по време на мача с френския По-Ортез. Днес му беше направен скенер, за да се прецени състоянието му.
 

Младият плеймейкър Димитър Филипов е готов да подкрепи съотборниците си, след като се възстанови от травма в бедрото, получена при гостуването на Лукойл Академик  на АСК Рига на 5 ноември.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи