Ивайло Христов: Ще продължим да даваме път на младите


Ивайло Христов: Ще продължим да даваме път на младите
Ивайло Христов
17-12-2007 14:48

Треньорът на сливенския Тони 7 Ивайло Христов, по известен като Жиро, сподели за BulgarianBasket.com впечатленията и очакванията си след завършилия вчера първи етап на надпреварата в А2 (жени):
 
 
Каква е оценката ти за играта и за резултатите на твоя отбор в тази първа фаза?
Оценката ми за нашето представяне е добра. Постигнахме 3 победи само в този етап; за справка - миналия сезон, когато бяхме в А-1, за цяла година имахме само един успех.
 
Но все пак сега в А2 не е ли доста по-ниско нивото?
Нивото е много по-ниско и само мачовете с Черно море Одесос имат някакви баскетболни достойнства.
 
По ниското ниво обаче ти дава възможност да пускаш в игра при жените и повече от младите таланти от вашата школа. Доволен ли си от развитието им и от кои от тях най-много?
Да, сега разчитам на по-млади момичета и те израстват в играта, когато им се дава възможност за изява. Всички, които съм пробвал от девическите формации, се представят на ниво и се стараят много да оправдаят доверието, което им се възлага. Все пак мога да отлича Радостина Рашева - струва ми се, че тя е най-постоянна в изявите си и дори вече се пребори за основната петица в женския тим. Ако се развива по този начин, по който върви досега, ще има много добро бъдеще като състезателка. От другите също съм доволен и единствената им слабост е това, че все още не са така постояни.
 
А как оценяваш играта на по-опитните?
Мария Радойчева вече се превърна в доказана величина за изявите на нашия отбор, каквато пък отдавна е капитанката Ели Младенова. Ели не игра вчера в Севлиево, заради контузия, която получи в предишния мач срещу Черно море Одесос - прищипан нерв на кръста.
 
Във втората фаза на А2 предстои борба за 2 места в плейофите - това ли е голямата цел и кой според теб ще е най-сериозният съперник по пътя към нея?
Наистина, имаме амбициите да се класираме за плейофите. Но си мисля, че добро предсатвяне за Купа България ще е нашата основна цел.
 
Докъде искате да стигнете в турнира за купата и на каква селекция ще разчитате?
Там в един мач в първия кръг имаме сили да отстраним всеки от отборите от А1, освен двата, с които е невъзможно да мерим сили - Лукойл Нефтохимик и Дунав Еконт. До Нова Година ще имаме ясен поглед върху състава, с който ще се опитаме да постигнем тези цели - плейофите и 2 кръг за Купа България. Имаме амбициите да превлечем 3-4 нови момичета, които да дадат съвсем нов облик на отбора. С трансферите този сезон ще се занимава изпълнителният ни директор Стефан Михайлов.
 
Има ли набелязани имена и за какви състезателки става дума - по-опитни, или още млади таланти?
Политиката на клуба е да се разчита на млади, переспективни момичета. Тя е била такава откакто започнахме да играем при жените преди 4 години и ще продължи да бъде такава и занапред.
 
За другата цел - плейофите, кой според теб е големия съперник за първите две места във втория етап?
Ще бъде изключително трудно. И Черно море Одесос имат добър състав, а и НСА Делта виждам, че имат опитни и добри състезателки. Трите тима ще се борим до последно за двете места, но се надявам ние да сме един от тези два отбора, които продължават напред.
 
Явно градите отбор за бъдещето. Какво всъщност е то - бъдещето на женския баскетбол в Сливен?
До 2-3 години ще изградим надявам се най-добрата школа за подрастващи в нашия регион, а после ще искаме това да стане и на национално равнище. Добрите и талантливи момичета ще попадат в женския отбор на клуба и ще им се дава възможност за развитие. Тази наша идея се надяваме да бъде осъществена с помощта на община Сливен и нейния кмет. Много помага и нашия спонсор - г-н Калоян Ганев, който е представител на фирма "Приста Ойл" и на "Тойота" за град Сливен.
 

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи