Екатерина Димитрова се връща в Италия


Екатерина Димитрова се връща в Италия
Екатерина Димитрова се връща в Италия
21-12-2007 01:38

20-годишната национална състезателка Екатерина Димитрова изигра последния си мач за Макаби Рамат Хен. Тя продължава кариерата си в Италия за отбора на Монтигарда в серия А. Договорът й в Израел бе до Нова година с опция за продължаване, но талантливата българка предпочете офертата на италианския отбор.
 

Снощи в мач от турнира за купата на Израел Димитрова и вече бившият й отбор Макаби Рамат Хен победиха Апоел Тел Авив с 92-63.
 

До този момент Димитрова бе изиграла 10 мача за първенството и 3 за купата на Израел със средно по 6.3 точки и 2.6 борби за 20.4 минути средно на среща.
 

Българката се прибира в България в събота, а за следващия четвъртък на 27 декември вече има запазен билет да лети за Милано.
 

Монтигарда ще бъде вторият италиански тим, в който ще играе Катето. През 2005, още ненавършила 18 години, тя подписва с отбора на Тера Сарда Алгеро. В първия си сезон в Италия играе в 32 срещи на отбора и е с основен принос тимът да остане в елитната дивизия. Димитрова прави по 10.9 точки, 4.7 борби, 1.7 асистенции и 2.1 откраднати топки средно на мач. През миналия сезон тя отново бе основен гард в тима, но за съжаление отборът изпада от елита. Димитрова е една от най-добрите в отбора и завършва сезона с идентични показатели от предната година.


През лятото Димитрова бе капитан на националния отбор за девойки до 20 г., който завърши на девето място на Европейското първенство в София. За 8 мача в шампионата тя имаше по 13.4, 5.4 борби, 3.6 асистенции и 1.8 откраднати топки.

 

„Отивам с големи надежди и очаквания, да помогна на новия си тим да играе минимум в плейофите на страната,” заяви специално за BulgarianBasket.com Димитрова. „Много се радвам, че се връщам в Италия. Там първенството е много силно и стила на игра много ми допада. От Израел си тръгвам с отлчини впечатления, дори съм малко разстроена. Тук играх в един прекрасен отбор, много добър колектив, добър треньор и ръководство. Условията бяха повече от перфектни, от баскетболна гледна точка също много съм доволна, защото натрупах опит и играх със и срещу много добри състезателки. Най-много ще ми липсва моята съквартирантка Татяна Тройна от Беларус.”
 

Италианският тим е на 11 място в момента с актив от само 3 победи от 10 изиграни мача. С толкова победи са също и Пуул Коменсе на Гери Славчева и Италмока Поцуоли на Таня Чиров. Именно срещу тима на сръбкинята с български паспорт ще се изправи в дебюта си Димитрова. Това ще се случи на 3 януари.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи