Георги Младенов: На 99 % сме в четворката


Георги Младенов: На 99 % сме в четворката
Георги Младенов (Балкан)
05-01-2008 22:30

Старши треньорът на Балкан Георги Младенов:

„Доволен съм от победата. Възела за влизане в четворката се разплита. Една победа ни дели от това да имаме предимство в жребия за купата на страната. 99 % сме в четворката, но аз искам да се борим за по-предно място. Имаме и други цели, да се доближим до челото в класирането колкото се може по-плътно зад лидера Лукойл Академик. Гоним по-високо място, което може да ни даде предимство в плейофите накрая.
Тази победа ни носи първо - голям шанс за четворката, второ – стартираме с победа новата година, трето – носи ни повече самочувствие преди срещата със Спартак Плевен.

Конкретно за мача, радващо е, че контролирахме играта, но не изцяло на 100 %. На моменти не играем добре тактически. Мога да кажа, че в момента играем тактически правилно само на 50 % от това, което аз искам. Разчитаме много на емоциите. Иначе всички се включиха много добре. Имаме уникална атмосфера за работа. Такъв задружен отбор като нашия съм сигурен, че няма в България. Сигурно и ние двамата с колегата ми Петър Клечеков имаме заслуга за това, но всички състезатели са страхотни приятели помежду си и това най-добре си личи на терена.
След лошия старт и три поредни загуби, нашият отбор постигна 10 победи и 2 загуби, при това едната от Лукойл Академик. Това говори, че ние работим добре и отбора си върши работата. Но аз съм максималист, винаги искам по-високо класиране. Не мисля за дълго напред. Играем мач за мач. Не може да мислим за Спартак след като играем с Рилски или пък другата седмица като играем с Плевен да мислим за Левски. Не може да си позволим да подценим нито един друг отбор, а и не смятам, че някой отбор освен Лукойл Академик може да го прави в България.”


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи