Златина Калоферова премина в Железничар Сараево


Златина Калоферова премина в Железничар Сараево
Златина Калоферова
09-01-2008 21:14

Златина Калоферова продължава кариерата си в отбора на Железничар Сараево. Тя се очаква да дебютира за босненския клуб утре в турнира за купата на ФИБА Еврокъп срещу френския Тарб. Мачът е от 1/16 финалите на състезанието и ще противопостави две българки една срещу друга. В състава на френския тим от няколко години играе талантливата Жаклин Златанова.

Родената през 1986 година Калоферова се завърна на игрището през миналия сезон след едногодишно прекъсване поради майчинство. Тя бързо се превърна в най-добрия състезател в младия отбор на Левски Спартак. Калоферова завърши сезона със средни показатели от 20.7 точки и 11.4 борби. След разпадането на женския тим на „сините” буквално преди началото на този сезон, Калоферова избра столичния Славия. Преди паузата в първенството на жените тя игра в 9 срещи и правеше средно по 9.8 точки и 3.8 борби за 21 минути на мач.


Железничар бе участник на Файнъл Фоур-а от Адриатическата лига в София миналата пролет. Те обаче останаха на последното четвърто място, а победител стана ЦСКА.Съставаът от Сараево е печелил този трофей през сезон 2002/03, а в първенството на Босна и Херцеговина доминира през последните десетина години. Многократен шампион и носител на купата на страната.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи