Лукойл Академик с 9-а Купа на Победата


Лукойл Академик с 9-а Купа на Победата
Лукойл Академик
11-01-2008 16:07 | gong.bg

Днес в Пресклуб "България" капитанът на Лукойл Академик Тодор Стойков получи за 9-и път статуетката на Богинята Нике за отбор на месеца.

 

В анкетата за декември 15 редакции дадоха своя глас за студентите, които записаха 5 победи в турнира за УЛЕБ /срещу По Ортез, Киев, Рига и 2 срещу Артланд/. На второ място в медийната класация с 8 гласа е ФК ЦСКА, временен лидер след есенния полусезон на вътрешното първенство, 1 глас е подаден за ФК "Славия". В същия ред са поставени и треньорите за миналия месец. Наставникът на БК "Лукойл Академик" Желко Лукаич е избран за треньор на декември с 11 гласа и бе награден със значката "Златен трикольор". Следва го треньорът на ФК ЦСКА Стойчо Младенов  с 8 гласа, трети е треньорът на белите футболисти Стевица Кузмановски с 5 гласа.
 

И Желко Лукаич и Тодор Стойков благодариха за наградите, които, за тях, са заслуга на целия отбор. Капитанът на отбора си пожела да повторят успеха в анкетата и през януари, което означава класиране за 1/16 финалите на турнира за УЛЕБ. Достатъчна е 1 победа в оставащите два мача на груповата фаза, гостуване на Киев и домакинство на По Ортез.

„Благодаря за признанието, защото то ме мотивира много. За мен значи много, че то идва от спортните журналисти. Благодаря и на играчите си и им желая много здраве и концентрация, за да вървим само напред и да представяме добре българския баскетбол. Всички ни пожелават финал, но за него трябва много работа, а винаги първият мач е най-важен. Докато имаме шансове, ще ги гоним," каза Лукаич и добави:

Резерви има във футбола, а не в баскетбола. Ритъма при нас е страховит, а дали българският баскетбол печели нещо от мен, това ще покажат анализите. Не бягам от критики и от отговорност. Не съм дошъл случайно в Лукoйл Академик, а като казвам, че помагам на българския баскетбол, аз помагам на Лукoйл. Да не говорим за проблемите, които има в момента българския баскетбол и това, че няма добри условия. Истина е, че българските деца имат страхотен талант за спорт.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи