Макаби Тел Авив класира Арис за Топ 16


Макаби Тел Авив класира Арис за Топ 16
Сам Хоскин в атака
18-01-2008 00:31

Макаби Тел Авив победи Цибона в Загреб с 81-76 и се изравни по точки с Лиетувос Ритас и Уникаха Малага на върха в група В на Евролигата. Трите отбора имат по 9 победи и 3 загуби и в оставащите два кръга от този първи етап ще определят победителя в групата. Предимство има Лиетувос Ритас, победил на два пъти Макаби Тел Авив.
 

С победата си Макаби направи и голяма услуга на Арис Солун като класира гърците за Топ 16. Те са недостижими на петото място, след като Цибона загуби и не може да ги стигне.
 

Израелците водеха на почивката с 20 точки, като допуснаха едва 4 точки във втората четвърт на мача.
 

Това бе третата победа на Макаби Тел Авив откакто Звика Шерф пое отбора. Другите два фаворита за първото място в групата играят помежду си другата седмица, което дава голям шанс на Макаби да се изкачи остане между двата най-добри състава. Те приемат Армани Джийнс у дома, преди да гостуват на Арис в последния кръг. Две победи ще им гарантират минимум второ място.
 

Загубата на Цибона бе пета от последните шест мача. Шансовете им за класиране за Топ 16 вече са много малки и минават през две задължителни победи в последните два кръга. Те могат да се борят само за най-доброто шесто място в трите групи, даващо право на класиране напред. Имат еднакъв актив от 4 победи и 8 загуби с Партизан Белград, но много по-лоша точкова разлика и по-трудна програма от сърбите.
 

Забърканият в сериозни скандали в последно време Уил Байнъм бе най-резултатен за гостите с 21 точки, a Йотам Халперин добави 13.
 

За Цибона Сам Хоскин отбеляза 27 точки и грабна 8 борби. 
 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЦИБОНА ЗАГРЕБ – МАКАБИ ТЕЛ АВИВ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЦИБОНА ЗАГРЕБ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА МАКАБИ ТЕЛ АВИВ 
 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА 
 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОЛИГАТА  
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА
 

ТОП 10 НА КРЪГА

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В ЕВРОЛИГАТА

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи