Оформиха се първата осмица и втората шестица в мъжкото първенство


Оформиха се първата осмица и втората шестица в мъжкото първенство
21-01-2008 09:58

Вече станаха ясно разпределението на отборите за следващия етап на първенството при мъжете. Както е известно в него се оформят две групи – първа осмица и втора шестица. Остават да се изиграят един кръг в А-1 и два кръга в А-2, които не могат да променят класирането и разпределението в тези две групи по никакъв начин.


След този цикъл всички отбори заели местата от 1-8 място ще играят на принципа на размененото гостуване още веднъж един срещу друг със зачитане на резултатите до този момент. Това са: 
 

Първа осмица

Лукойл Академик

Левски

Балкан

ЦСКА

Спартак Плевен

Черно море

Рилски спортист

Ямбол  
 

Първо завъртане:  2, 6, 9, 13, 16, 20 и 23 февруари

Второ завъртане: 1 и 5 март; 2, 5, 9, 12 и 16 април
 

Във втората шестица не се зачитат предишните резултати и всичко тръгва от нулата. Отборите, които се класираха за нея са: 
 

Втора шестица

Дунав 2007

Сливен

Черно море 2

Алвина

Спартак МВР

Славия 
 

Поради участието на Черно море с два отбора в първенствата и наличието на състезатели с двоен лиценз в други клубове, мачовете от втората шестица ще се проведат на следните дати:
 

Първо завъртане: 7, 10, 17, 21 и 24 февруари

Второ завъртане: 2 и 6 март; 6, 13 и 17 април
 

Жребият за следващия етап от държавните първенства при мъжете и жените ще бъде изтеглен на 29 януари (вторник) от 11.00 часа в сградата на ДАМС в София.

За първият кръг на плейофите на страната ще се класират отборите, заели 1-о и 2-о място във втората шестица и тези, заели 7-о и 8-о място в първата осмица. Мачовете ще са до две победи от три срещи като отборите от първата осмица ще са домакини на първите и евентуални трети срещи.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи