Уили Дийн най-добър подaвач в УЛЕБ, Майкъл Райт - MVP


Уили Дийн най-добър подaвач в УЛЕБ, Майкъл Райт - MVP
Майкъл Райт (Тюрк Телеком)
23-01-2008 13:41

Уили Дийн, плеймейкърът на Лукойл Академик, е номер едно по асистенции и след края на груповата фаза на турнира на УЛЕБ. Американската находка в селекцията на "студентите" има средно по 6,4 завършващи подавания в деветте мача, които изигра откакто бе привлечен "на пожар" преди мача с Артланд Драгонс във втория кръг. Именно срещу германците Дийн беше най-продуктивен по този показател, като във въпросния мач раздаде 12 асистенции, а при гостуването в Квакенбрюк - цели 13. 8 пък бяха асистенциите му снощи в мача с По Ортез, което окончателно му осигури титлата на най-добър подавач на редовния сезон в УЛЕБ, с една десета пред Омар Кук от Цървена Звезда, който има по 6,3 ас. ср. на мач.
 
Дийн заема и престижното 4-о място в класацията за MVP на груповата фаза - позиция, която той окупира още с първия си изигран мач (срещу Артланд Драгонс в София). Пред него на първите три места в тази класация са други трима американци, а победител е Майкъл Райт. Тежкото крило играе за един от 6-те възможни съперника на Лукойл Академик за следващата фаза на турнира - Тюрк Телеком. За отборът от Анкара Райт е записал впечатляващия среден коефициент 25,1 в 7 изиграни мача със средно 22,9 точки и 6,1 борби средно на мач. Втори е Джейми Арнолд от Апоел Мигдал Йерусалим, а трети - Кен Джонсън, който изигра 7 мача в швейцарския Бенетон Фрибург, преди да премине в Дойче Банк Скайлайнърс Франкфурт.
 
Със своите 22,9 точки ср. на мач Майкъл Райт е и най-добрият реализатор на турнира. Перо Антич от Лукойл Академик е на пето място сред стрелците с 20,8. Борец номер едно под кошовете е Тарик Къркси от УНИКС Казан, който играе на поста леко крило, но има по 10,5 овладени топки средно на мач. Тук Перо Антич е четвърти с 8,8 борби на мач.
 
Сред най-добрите защитници в Купа УЛЕБ се отличават Къртис Милидж от досегашния съперник на Лукойл АСК Рига - той е номер едно по отнети топки с 3,2 ср. на мач. - и Кен Джонсън, който е най-добър блокировач с впечатляващите 3,86 "чадъра" средно в 7-те мача, които изигра за Фрибург (включително уникалните 8 блока в домакинския мач с Будучност).
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА КУПА УЛЕБ

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК

ОТБОРНА СТАТИСТИКА НА КУПА УЛЕБ 

ТОП 10 НА 10-ИЯ КРЪГ

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи