Жребият за Олимпийската квалификация ще се тегли на 31 януари в Атина


Жребият за Олимпийската квалификация ще се тегли на 31 януари в Атина
23-01-2008 20:28

Международната баскетболна федерация FIBA, с помощта на гръцката федерация ще организират жребия за Олимпийския Квалификационен турнир за мъже. Жребият ще бъде в Атина на 31 януари в 13.00 ч. в хотел Дивани Каравел.
 
На срещата на централния борд на FIBA в Чикаго през декември, бе взето решение квалификационния турнир да бъде в Атина от 14 до 20 юли, в 18 000 зала ОАКА.
 
Девет отбора вече си осигуриха мястото в Пекин. Това са: Ангола (шампион на Африка), Аржентина (вицешампион на първенството на Америка), Австралия (шампион на Океания), Китай (домакини), Иран (шампион на Азия), Литва (бронзови медалисти от Евробаскет), Русия (шампион на Европа), Испания (Световен шампион), и САЩ (шампион на първенството на Америка).
 
Останалите три билета за най-престижното състезание ще бъдат раздадени именно в Атина, в битка между 12 отбора: Камерун и Кейп Верде (Африка), Бразилия, Пуерто Рико и Канада (Америка), Ливан и Кореа (Азия), Гърция, Германия, Хърватска и Словения (Европа) и Нова Зеландия (Океания).
 
На жребия идната седмица 12-те тима ще бъдат разделени в четири групи по три отбора. Вътре в групата те ще играят по системата всеки срещу всеки. Отборите на 1-во и 2-ро място в групите продължават на ¼-финалите. Двата финалиста се класират за Пекин, а третата виза ще се реши в борбата за третото място.  

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи