Черно море 2 спечели мъжката А-2


Черно море 2 спечели мъжката А-2
Васил Кьосев (chernomore.org)
03-02-2008 21:50

Вторият тим на Черно море Еврохолд спечели мъжката А-2 след като се наложи без проблеми над Славия със 111-74. На варненци бе нужна победа, за да завършат на челното място, тъй като Алвина бе по петите им. Малко по-рано, също във Варна, но в съседната зала „Христо Борисов” Алвина бе победила Спартак МВР. При загуба Черно море ставаха втори поради това, че се изравняваха по точки с тях и в двубоите помежду си Алвина имаше предимство.
 

Черно море 2 не допусна изненада, въпреки, че позволи на Славия да се върне до 10 точки в третата част. Гостите вкараха цели 36 точки в нея и показаха, че не са чак толкова беззъби в нападение.
 

В крайна сметка след много добра последна четвърт домакините победиха и завършиха А-2 само с 1 загуба. Алвина остана втора с 2 поражения.
 

Треньорът на домакините пусна всички в игра с изключение на Лъчезар Радев. Отличен мач изигра Васил Кьосев, вкарал 31 точки, хванал 5 борби и подал 3 асистенции за коефициент от 32. Въпреки, че бе на терена само 20 минути Николай Колев завърши с 18 точки и 6 овладени топки.
 

За гостите Владимир Николов отбеляза 15 точки.


Двата отбора утре се срещат в първи мач от новосформираната втора шестица на А-1. Двубоят е от 18.00, отново в Двореца на културата и спорта във Варна. Въпреки убедителното спечелване на първото място в А-2, участието на младите „моряци” във втората шестица на практика ще е извън класирането. Те нямат право на участие в плейофите на страната и дори да спечелят едно от първите две места в групата, няма да влязат в схемата. По наредба двата варненски тима не могат да участват в един и същи етап от шампионата на България. 

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ 2 – СЛАВИЯ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА ЧЕРНО МОРЕ 2 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА НА СЛАВИЯ 

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А-2 МЪЖЕ 

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А-2 МЪЖЕ 

 

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ В А-2 МЪЖЕ 

 

КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ В А-2 МЪЖЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи