Ненад Чанак: Имаме много добри шансове срещу Вентспилс


Ненад Чанак: Имаме много добри шансове срещу Вентспилс
Ненад Чанак (Лукойл Академик)
12-02-2008 17:22

Сърбинът Ненад Чанак е един от опитните играчи, привлечени от Лукойл Академик през този сезон. Той е играл финал за купата на УЛЕБ и няколко години подред е с двуцифрен точков актив в Евролигата. По време на редовната фаза от турнира на УЛЕБ тази година Чанак игра по 25 минути средно на среща и бележеше по 9.7 точки във всяка една от тях. Извоювал репутацията на играч, който вкарва решителни кошове, Чанак ще се опита да бъде полезен с изявите си за отбора на Лукойл Академик в елиминациите на турнира. Ето какво казва той пред официалния сайт на турнира:

 

„Щастливи сме от показанато дотук, но си мисля, че можем да направим нещо повече в елиминациите на УЛЕБ. Ще играем с Вентспилс и мисля, че имаме много добри шансове. Засега не знаем много за отбора на Вентспилс, но съм убеден, че треньорското ръководство ще ни осигури нужната информация. Сега нещата не са като през редовния сезон. Имаме достатъчно време да се подготвим за тези мачове. Можехме да се представим още по-добре в групата и да спечелим още някой и друг мач - навън срещу Киев или у дома срещу Бенетон. Сега обаче трябва да се концентрираме срещу Вентспилс. Ние сме много добър атакуващ тим. Ние трябва да играем нашата си игра, на високи обороти. Не обичаме позиционното и бавно нападение.”

 

Първата среща на Лукойл Академик срещу Вентспилс е следващия вторник, на 19-и февруари в зала „Универсиада”. Реваншът е седмица по-късно, на 26-ти февруари в Латвия.

 


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи