Леброн Джеймс - MVP на мача на звездите в НБА


Леброн Джеймс - MVP на мача на звездите в НБА
ЛеБрон Джеймс (Getty Images)
18-02-2008 13:47

С впечатляваща забивка 55 секунди преди края на мача на звездите в НБА, Леброн Джеймс затвърди впечатленията от изявите си по време на целия мач и заслужено спечели наградата за MVP. Джеймс вкара 27 точки и добави 9 асистенции и 8 борби за победата на Източната конференция над Западната със 134-128. Малко не му достигна да направи трипъл дабъл, като досега го е правил единствено Майкъл Джордан по време на мача на звездите през 1997 година.

 

Джеймс спечели наградата за най-полезен състезател за втори път от последните три мача на звездите.

 

„Той е невероятен,” каза избраният в отбора на Запада германец Дирк Новицки. „Той вкарваше, а освен това почти направи трипъл дабъл. В края той носеше отбора на гърба си.”

 

Джеймс прави това през цялото време в отбора на Кливлънд и дори докара тима си до финалите в НБА миналата година. Снощи стрелец номер едно на лигата показа, че може да прави същото и срещу всички най-добри играчи в НБА.

 

След загубата на Изтока от миналата година, Джеймс бе готов да покаже всичко, на което е способен, още от самото начало. Той танцуваше и загряваше още по време на „джаз” представянето след което поздрави всички от съотборниците си с „high five” по време на изпълнението на националния химн на САЩ.

 

„Мисля, че Изтока свърши своята работа, поведохме с разлика в началото, а след това устояхме на техния натиск в края на срещата,” каза Джеймс след като получи наградата си за MVP от комисаря на НБА Дейвид Стърн. „Вкарахме няколко решителни коша накрая, което реши изхода на двубоя. Аз играх добре и помогнах на моя тим да спечели. Това означава много за мен, за феновете в Ню Орлиънс, за семейството ми и за цялата Източна конференция, защото всички те искаха тази победа.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи