Рилски спортист спечели турнира за юноши в Самоков


Рилски спортист спечели турнира за юноши в Самоков
Красимир Георгиев вкара 24 точки
08-03-2008 14:55

С отборна и комбинативна игра юношите на Рилски спортист спечелиха турнира, на който бяха домакини в Самоков. Във финалния сблъсък с отбора на Черно море E-On, те отново паказаха, че баскетбола е отборен спорт, след като шестима от състава на домакините завършиха с двуцифрен точков актив, в този оспорван мач, завършил при резултат 97-94.
 
Силите бяха много изравнени и двата отбора спечелиха по една четвърт през първото и през второто полувреме. Първата част бе за домакините, които започнаха изключително силно и дръпнаха с 14 точки след 10 минути игра (28-14). През втората четвърт госите от Варна заиграха по-силно в защита и намалиха грешките си в нападение, което им помогна да спечелят частта с 24-18 и да намалят разликата на 8 точки преди почивката (46-38).
 
След почивката момчетата от Черно море излязоха много амбицирани на терена и бяха решени да направят всичко по силите си за да спечелят мача. Те заиграха изключително силно в нападение и спечелиха частта с 34-22, обръщайки резултата в тяхна полза (72-68). В последната четвърт играта се водеше кош за кош, като резултатът се запазваше в полза на гостите. По-малко от 2 минути преди края варненци все още водеха с 93-89, но тогава дойде моментът за финалния щурм на домакините. С 8-1 в последните минута и тридесет секунди, те усляха да надхитрят връстниците си от Варна и да се поздравят с карйният успех в двубоя и първото място от турнира.
 
За Рилски спортист 6 от влезлите 8 играчи завършиха с повече от 10 точки. Най-много отбеляза Красимир Георгиев, завършил с 24. Той овладя и 7 борби, с което стана най-полезният състезател за самоковци в срещата.
 
За отбора на Черно море най-резултатен бе Васил Кьосев. Той завърши с 30 точки, като бе почти безпогрешен от тройката – 4 вкарани от 5 опита и не пропусна нито един от 8-те си опита от наказателната линия. Александър Янев добави 28 точки и бе наудържим под коша с общо 16 борби в мача.
 
ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (18) - ЧЕРНО МОРЕ E-ON (18)
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ

КРАЙНО КЛАСИРАНЕ ОТ ТУРНИРА В САМОКОВ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи