Ангелов вкара 9 на ПАО, „зелените” биха за ЧРД на Обрадович


Ангелов вкара 9 на ПАО, „зелените” биха за ЧРД на Обрадович
Сарас бе в основата на успеха
09-03-2008 20:23

Българският национал Димитър Ангелов се представи добре в мача на своя Олимпия Лариса срещу гранда Панатинайкос, въпреки че тимът му загуби с 63:83. Крилото игра само 14 минути, но постигна 9 точки, две борби и две откраднати топки. Ангелов бе на ниво от фаул линията, като вкара седем от осемте си опита, както и един изстрел от средно разстояние.

Панатинайкос посвети успеха си в шампионата на своя треньор – легендата Желко Обрадович, който днес празнува рожден ден. Баскетболистите на шампиона се постараха да върнат настроението на своя наставник, след двете поредни загуби и този път бяха категорични в победата.

Домакините от Лариса направиха всичко по силите си, за да не изглеждат обречени, но класата на ПАО бе твърде голяма за възможностите на малкия тим. Това си пролича след равностойната първа част, завършила с точка преднина за Олимпия. В оставащите 30 минути гостите държаха мача под своя контрол и бързо натрупаха преднина, която продължи да расте до края на срещата.
 
В този двубой Панатинайкос бе воден от Шарунас Ясикевичус, който завърши с 16 точки, включително четири тройки, и седем асистенции. Пъркачин и Перпероглу добавиха по 10 точки за „зелените”.

За Лариса Майкъл Кинг завърши с 18 точки, четири борби и четири асистенции.  
ПАО е лидер в гръцката елитна дивизия, на точка пред Олимпиакос. Олимпия Лариса заема десето място, точно на десет точки зад Панатинайкос. Следващата седмица Митко Ангелов и компания гостуват на Маруси.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи