Партизан се наложи като гост над Ефес Пилзен


Партизан се наложи като гост над Ефес Пилзен
Пекович отбеляза 22 точки (euroleague.net)
14-03-2008 00:20

Партизан Игокеа направи голяма крачка към четвъртфиналните плейофи, надвивайки като гост Ефес Пилзен с 79-83, в четвъртък вечерта. Партизан подобри показателите си на 3 победи и 2 загуби, но за да се класира напред има нужда от победа над Панатинайкос в зала „Пионир” следващата седмица. От друга страна, Ефес Пилзен изгуби и последният си шанс да преодолее тази групова фаза, след като до момента има само 1 победа от изграните 5 срещи в група Д.
 
Никола Пекович отново бе с основен принос за победата на Партизан, отбелязвайки 22 точки. Урош Трипкович добави 12 точки, а Милт Паласио и Миленко Тепич завършиха с по 11.
 
За Ефес Пилзен най-добре се представи Джеймс Пен, вкарал 33 точки (7/10 от тройката). Мустава Аби бе следващия по резултатност за турците с 12 точки. Ермал Куртоглу отбеляза 11, с колкото завърши и Кени Грегъри, овладял и 13 борби под кошовете.
 
Пекович се появи в игра като резерва в средата на първата четвърт и набързо отбеляза 12 точки за да даде преднина от 19-24 за Партизан след първите 10 минути. Тепич и Витковац помогнаха преднината на гостите да достигне 13 точки (21-34) в първите минути на втората част, но Пен заигра много активно в нападение за да скъси разликата до 29-38 на полувремето.
 
С няколко тройки на Паласио, Тепич и Витковац разликата достигна до 16 точки в средата на третата четвърт, което отприщи стрелбата на гостите от линията за три точки и скоро резултатът стана още по-сериозен в тяхна полза – 45-68. В последната четвърт Ефес опита да направи обрат с изключително силна и организирана игра, но сърбите успяха да удържат на натиска, за да измъкнат тази толкова ценна за тях победа.

Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи