Видин излъчи победителите в ученическата лига и при момичетата


Видин излъчи победителите в ученическата лига и при момичетата
Девойките на ПГ Проф.д-р Асен Златаров
27-03-2008 11:37 | viasport.bg

Приключи Ученическата баскетболна лига във Видин и при момичетата. На 26 март 2008 г. в спортна зала „Фестивална се проведоха и трите финални двубой от лигата при момичетата 5-7 клас и девойките 8-10 и 11-12 клас.
 

Шампионки в най-малката възраст станаха възпитаничките СОУ”Цар Симеон Велики” с водач Румен Груев. Те се наложиха над отбора на СОУ”Св.св.Кирил и Методий” с 35:19 точки.
 

Лигата при девойките 8-10 клас бе спечелена отново от СОУ”Цар Симеон Велики” с учител-водач Фьодор Петров.
 

В най-голямата възрастова група шампионки станаха девойките на ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”, които драматично се наложиха над отбора на СОУ”Цар Симеон Велики” с кош в последните секунди на срещата, отбелязан от  капитана на отбора Траяна Траянова.Тери, както всички я наричат, заслужи и приза за най-полезен състезател в лигата. Срещата завърши при резултат 28:26 за отбора на ПГ”Проф.д-р Асен Златаров”, с учител-водач Милко Златанов, който е и старши треньор на мъжкия отбор на БК”Видабаскет” . Отборите призьори бяха наградени с купи и медали от Олег Панчев – спортен специалист при Община Видин.


БК”Видабаскет” подсигури и допълнителни награди за отборите участници. Победителите в лигата ще вземат участие в следващите етапи на ученическите игри- областни, зонални първенства и държавни финали.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи