Лодърдейл във форма, Тити доволен


Лодърдейл във форма, Тити доволен
ПЛ има вече фенове и в Китай
25-06-2008 17:38 | Gong.bg

Американецът с български паспорт Прийст Лодърдейл, който е вариант за националния ни тим под ръководството на Пини Гершон направи добро впечатление на Тити Папазов, информира Гонг. Асистентът на именития израелец е в Китай, за да се увери на място в настоящите възможности на 222-сантиметровия исполин. Папазов наблюдава днешния двубой като гост на Гуандонг, където играе Пи Ел и остана доволен от представянето му. Бившият баскетболист на ЛукОйл Академик вкара 37 точки за победата на неговия тим със 111:83 точки. Лодърдейл бе почти безгрешен при стрелбата за две точки, като реализира 18 от 20-те си опита от близко разстояние и веднъж бе точен от наказателната линия (1/1). Дългучът овладя 2 борби в нападение и 10 в защита, а освен това добави към статистиката си 8 чадъра и 6 асистенции.
 
„Пи Ел е какъвто беше в България и поведението му на терена е същото. Не е натрупал килограми. Човек от местния клуб сподели мнението си, че Лодърдейл е убедително най-добрият играч в първенството”, коментира Тити от Китай веднага след като изгледа на живо изявите на Прийст
 
В плановете на Папазов е да присъства и на един домакински мач на Гуандонг в събота на 28-ми юни, когато предстои и среща с Пи Ел. Тити иска да се увери лично в желанието на Лодърдейл да играе за държавния отбор на България. Проблем обаче може да се окаже това, че местният шампионат започва в началото на септември, а евроквалификациите тогава ще вървят с пълна сила. 
 
„В момента имам важна задача в Китай и ме вълнува най-много случващото се с националния ни тим”, завърши Тити за Гонг.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи