Стефан Стефанов: Иска ми се да играем по-мъдро от миналата година


Стефан Стефанов: Иска ми се да играем по-мъдро от миналата година
Стефан Стефанов (Дунав Еконт)
10-07-2008 18:26

Открихме старши треньорът на Дунав Еконт Стефан Стефанов на Белмекен, където се намира като част от щаба на националния женски тим на България. Той коментира за сайта BulgarianBasket.com, че групата на Дунав Еконт в турнира е доста трудна и добави:
"Съперниците ни са доста силни, испанското и израелското първенство са много силни и със сигурност техните представители ще са добри отбори. Третият отбор ще дойде от двубоя между Александрия и Цървена Звезда. Александрия ги срещнахме и победихме на два пъти през миналата година, в турнира "Русчукъ" и като гости в Румъния. Те имаха няколко американки в състава, незнам как ще изглеждат през новия сезон. Въпреки това мисля, че отборът на Цървена Звезда ще се класира от тази двойка. Труден жребий, можеше и по-леко да минем. Все пак ние гледаме напред и за нас това участие е една крачка напред, тъй като вече ще играем направо в груповата фаза и прескачаме квалификациите. През миналата година не успяхме да стигнем до групите.
Надявам се с твърда игра у дома да победим и в трите мача. Както знаете, в Русе се играе много трудно, у дома и стените помагат. Освен това имаме и много силна агитка, която на моменти е способна сама да ни помогне за победата в някои мачове. Така че се надявам да спечелим мачовете в Русе - ще се хвърлим най-вече на срещите у дома пред нашите фенове. Ще видим и съперниците какви отбори ще направят. Не бива да се заблужаваме от класирането от миналата година, това понякога подвежда много", каза още наставникът на русенския тим.
 
Той каза, че почти сигурно в Русе ще играе Зорница Костова, а преговорите с Наталия Топалова са в напреднала фаза. Предстои преподписването на по-голяма част от състезателките от миналогодишния отбор, а на въпроса има ли напуснали състезателки Стефанов каза:
"Диана Найденова и Роксана Йорданова имат желание да продължат кариерата си в чужбина, но при условие че не си намерят отбори, ще останат в Дунав. Засега не предвиждаме привличане на чуждестранни състезателки, но без подкрепа отвън ще ни бъде много трудно да продължим напред в Европа. Както знаем в израелското първенство играят много американки, докато в испанското първенство се събират както винаги най-добрите състезателки от цяла Европа.
Иска ми се да играем по-мъдро и по-улегнало от миналата година, когато играхме в турнира на ФИБА Европа”, завърши Стефанов.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи