Дубъл от победи за кадетите срещу Македония


Дубъл от победи за кадетите срещу Македония
Павлин Иванов с 11 т. във втория мач с Македония
31-07-2008 23:54

Националният отбор на България кадети (до 16 г.) победи без проблеми и във втората си контрола в благоевградска зала "Скаптопара" срещу тима на Македония, този път "само" с 20 точки - 70-50.
 
След вчерашната победа с 44 точки разлика обаче за момчета на Янко Янчев и Петър Клечков явно този съперник вече не беше достатъчен дразнител и в голяма част от мача те играха твърде отпуснато и несъсредоточено. Това позволи на македонските кадети дори отначало да водят в резултата - 9-10 след първата четвърт. Все пак до почивката нашият отбор повиши оборотите и поведе с 6 точки.
 
В третата четвърт пък кадетите на България показаха какво могат с агресивната си защита, като особено добре пазеха гардовете Планимир Дафинов и Тодор Колев по периметъра. Накрая последва ново отпускане и намаляване на разликата до крайните 20 точки, макар разбира се това да не е най-важното в подобни тренировъчни двубои.
 
Най-добър за България в тази среща бе Христо Господинов, който вкара 20 точки и овладя 13 отскочили топки.
 
Както ви припомнихме и вчера, Европейското първенство за кадети, Дивизия B, за което се готви нашият отбор, започва на 15 август. Дотогава на тима предстои 10-дневен лагер в Самоков, където е възможно да се изиграе още една контрола, вероятно с юношите на Рилски спортист. Тепърва ще станат ясни и имената на последните двама от сегашните 14 играчи, които ще отпаднат от състава, за да се оформи окончателния списък от 12. Заминаването за Сараево, където е първенството, е предвидено за 13 август.
 
БЪЛГАРИЯ-МАКЕДОНИЯ (кадети до 16 г.) 70-50
По части: 9-10, 18-11, 24-8, 19-21
 
България: Планимир Дафинов 2, Георги Сираков 12, Христо Господинов 20, Димитър Димитров 0, Тенчо Тенчев 5, Станислав Стоев 0, Венцислав Стоев 0, Павлин Иванов 11, Тодор Колев 9, Деян Бодуров 2, Антонио Илиев 9, Иван Ценов 0 (Алекс Симеонов и Атанас Иванов не влязоха в игра).

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи