Евладия Славчева поема тима на Берое Стара Загора


Евладия Славчева поема тима на Берое Стара Загора
Славчева отива в Берое Стара Загора
17-08-2008 13:42

Легендата на българския баскетбол Евладия Славчева поема женския баскетболен тим на Берое Стара Загора. Тя ще работи на тази длъжност в тандем с досегашния треньор Константин Боев, а асистент остава Албена Бачкова.
 
„Пътувам утре за Стара Загора, получих предложение и започвам отново работа”, каза за BulgarianBasket.com Славчева. „Ще се радвам да се направи добър отбор, който да бъде конкурентноспособен на най-добрите в България. Сега все още не съм наясно със състава, но нека първо да отида там и да започна.”
 
На въпроса защо не иска да остане в Перник след като стана ясно, че отбор от града е подал заявка за участие в новото женско първенство, тя каза: „И аз чух такова нещо, но никой не се е свързал с мен и не ме е питал дали може да съм част от отбора. През това време аз получих предложението от Стара Загора и съответно го приех.”
 
Славчева бе помощник в отбора на ЦСКА преди година, когато те спечелиха три купи за една година. Отборът обаче се разпадна и вече не съществува.
 
Тимът на Берое започна подготовка за новия сезон, а налице са и новите в състава Мария Радойчева и Галина Станчева. Освен тях тренират Албена Бачкова, Нели Пашева, Ралица Нанева, Галина Георгиева и Мария Желязкова.
 
Златина Калоферова се въсзтановява добре от получената контузия в края на миналия шампионат и от идната седмица ще се подготвя индивидуално при известния специалист Кирил Аладжов.
 
В напреднала фаза са преговорите с Радмила Нешева да подсили отбора. През последния сезон гардът игра във втора испанска дивизия.
 
Елена Петрова също ще бъде картотекирана в отбора и ще се завърне на терена във втората половина на шампионата. Тя пропусна голяма част от миналогодишния шампионат поради и очаква в скоро време да роди.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи