САЩ без проблеми на финал


САЩ без проблеми на финал
Американците се надяват да са 8/8 на Олимпиадата
22-08-2008 20:35

Очакванията за изненада на действащият олимпийски шампион срещу мегафаворита САЩ не се оправдаха. Във втората полуфинална среща възпитаниците на Майк Кшизевски се справиха с Аржентина, побеждавайки с 20 точки разлика – 101-81. По този начин те осигуриха участието си в олимпийския финал.


Голямата разлика дойде още в първата четвърт, след която американците поведоха с цели 19 точки – 30-11. Оттам нататък обръщането на мача беше почти невъзможно. Като капак дойде и травмата на аржентинския лидер – Ману Джинобили, който игра само 6 минути, преди да контузи глезена си. И въпреки трудностите, южноамериканците успяваха да не се отпускат и дори да свалят разликата, като на почивката тя бе само 9 точки – 49-40.
 
Водени от Луис Скола, борещ се като гладиатор срещу няколко американски играчи наведнъж, аржентинците и надеждите им бяха „отрязани” от ЛеБрон Джеймс и компания. През третата четвърт НБА-селекцията отново натрупа разлика и след 30 минути игрово време резултатът беше 78-64 – отново двуцифрена разлика. През последната част Джеймс категорично прекрати съмненията, че отборът му може да загуби мача. След две тройки на „Краля” на аржентинците им остана да играят само за чест. И го направиха.
 
Изпълнения като чудовищният чадър на Луис Скола на около половин метър над нивото на ринга при опит за забивка на Дуайт Хауърд и раздаването по терена на Карлос Делфино запазиха гордостта на възпитаниците на Серхио Ернандес.
 
Цели седем играчи на американците постигнаха двуцифрен точков актив - на върха бе Кармело Aнтъни с 21. Останалите: ЛеБрон Джеймс (15), Дуейн Уейд, Коби Брайънт и Крис Пол (по 12), Крис Бош (11 + 10 борби) и Дуайт Хауард (10). За Аржентина Луис Скола бе над всички с 28 точки и 11 борби, а Карлос Делфино вкара 17 и овладя 8 отскочили топки.
 
Скола бе толкова самоотвержен и раздаващ се, колкото и Робертас Явтокас и Симас Ясаитис за Литва - и тримата издържащи отборите на раменете си, но са съжаление усилията им не успяха да класират тимовете им по-напред от мач за третото място, в който ще се изправят един срещу друг. А финалът е точно според очакванията – световният шампион срещу супер фаворита.

 

Мачът в групите между финалистите беше доста категоричен, но всички знаят на какво са способни Пау Гасол и компания, което дава надежда за зрелищен и драматичен финал в спор за най-високото отличие за всеки спортист – олимпийското злато.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АРЖЕНТИНА - САЩ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ОЛИМПИАДА 2008


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи