Любомир Минчев ще води Лукойл Академик през новия сезон


Любомир Минчев ще води Лукойл Академик през новия сезон
Любомир Минчев
27-08-2008 14:55

Любомир Минчев бе назначен за старши треньор на Лукойл Академик през новия сезон. Така бившият наставник на Левски поема щафетата от напусналия в края на миналия сезон сърбин Желко Лукаич.
 
Точно преди година от ръководството привлякоха Лукаич, който имаше за задача да подмлади отбора и да даде повече шанс на българските играчи. Нито едното, нито другото се случи и след като получи примамлива оферта от Русия, сърбинът не се почуди и за секунда.
 
Минчев бе привлечен в края на април в тима на Лукойл Академик веднага след като бе уволнен от Левски. Още тогава той стана помощник на Лукаич, но договора му включваше и сезон 2008/09. Тогава младият треньор и ръководството на Лукойл Академик се споразумяха да бъде асистент, но в същото време клуба разчиташе на него за скаутинга, както и да подпомага работата с юношите. Сега вече функциите му са съвсем различни и далеч по-отговорни. Той сяда на „горещия стол” като старши треньор на представителния мъжки отбор в клуба.
 
От 2003 година насам, Минчев ще бъде осмият треньор начело на българските шампиони. Преди него на тази позиция се изредиха Дражко Проданович, Желко Лукаич, Йордан Колев, Константин Папазов, Марин Докузовски, Петко Маринов и Слободан Николич. От тях като само Проданович и Колев не са били шампиони като старши треньори. Те и не бяха за дълго на този пост, Проданович само 6 мача начело (без загуба), а Колев в само едно поражение от Левски същата година.
 
Минчев е смятан за един от най-талантливите и перспективни български треньори, а в момента е част от треньорския щаб на националния ни селекционер Пини Гершон. Само след три седмици той ще навърши 37 години. Помощник треньор и тази година ще бъде Йордан Колев.
 

Лукойл Академик ще започнат подготовката си за новия сезон на 1-ви септември, като новият старши треньор ще застане начело на тима след приключването на ангажиментите му с националния отбор.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи