Карло Рекалкати: Ще бъдем много внимателни срещу българите


Карло Рекалкати: Ще бъдем много внимателни срещу българите
Карло Рекалкати
29-08-2008 10:09

Националният мъжки отбор на Италия пристигна вчера в българската столица за срещата с България утре в зала „Универсиада”. Дългото пътуване започнало сутринта в 10.00 от Пескара продължи почти десет часа. Току-що пристигнали в хотела си, адзурите имаха време само да разтоварят багажите и да се отправят след това към фитнеса за класическа разтоварваща тренировка. Измежду 15-e състезатели, които бяха в Пескара, за София не замина само Томазо Фантони. Той ще се присъедини отново към групата на 3 септември във Варезе за подготовката за мача със Сърбия следващата събота. Моралът в отбора е повече от добър след победата срещу Финландия:
 
"Посрещаме това гостуване знаейки, че това е нашето положение - обяснява Карло Рекалкати, старши треньор на адзурите - все още сме в битката за второто място и класирането не е лесно, но възможно. Както вече казах, играем срещу България, един отбор който иска да се издигне, и който не е губил досега. Затова .... ще сме наистина много внимателни."
Мачът срещу Финландия вече е в миналото, но все още е тема на размисъл: "Със сигурност успяхме да получим по-малко в сравнение с това, което изразходвахме - коментира Рекалкати - трябваше да приключим срещата по-рано, но не успяхме. Вярно е, че постоянно бяхме напред в резултата, но никога на сигурна дистанция. Имаме неща, върху които трябва да помислим и да работим."
 
Мачът в София е от 18.00 часа, а интереса към него доста голям.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи