Евроинс Черно море взема и бразилец


Евроинс Черно море взема и бразилец
Атила Сантош с екипа на Минесота Стейт Манкато
15-09-2008 14:25

Бразилецът Атила Сантош е поредният чужденец, който идва в отбора на Евроинс Черно море, след като част от варненския тим за новия сезон вече са американците Кори Макинтош и Майкъл Ърл, както и сърбинът Желко Бойович.
 
Сантош е висок 208 см и играе на поста център и навършва 25 години точно днес. През последните 4 сезона бразилецът е играл в колежанското първенство на САЩ и Канада - от 2004 до 2006 г. за университета Северна Айова в NCAA, а после - за Минесота Стейт Манкато в NCAA2.
 
Привличането на бразилския център означава, че треньорът на варненци Даниел Димитров ще се откаже услугите на опитния Николай Балев, който бе досегашния вариант за титулярен център. Рожденикът Атила Сантош пристига в София днес, и ще се присъедини към новия си отбор направо с Самоков. Там Евроинс Черно море ще участва от утре до четвъртък в международния приятелски турнир, заедно с домакините от Рилски спортист, плевенския Спартак и македонския Фени Индустри.
 
Следващите контролни мачове на варненския отбор ще бъдат отново на международен турнир, този път в Турция, в град Бурса. Там Евроинс Черно море ще върне визитата на тима на Ояк Рено, с който вече си размени по една победа в две контроли във Варна в края на август. На турнира в Бурса ще уаства още отборът на Тофашспор, както и трети турски тим, чието име още не е уточнено.
 
Във всички тези предстоящи проверки Даниел Димитров и неговите баскетболисти ще работят основно за подобряване на играта в нападение, обясни треньорът за BulgarianBasket.com. Организацията и завършването на атаките бе по-слабата от двете фази за варненския тим в представянето му в подготовката досега.

СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи