Лукойл Академик привлече нов американец


Лукойл Академик привлече нов американец
Тим Пикет е новият американец в Лукойл Академик
16-09-2008 17:15

Шампионът и носителят на Купата на България Лукойл Академик подписа едногодишен договор с американеца Тим Пикет. 193-сантиметровият баскетболист пристигна днес в България и довечера ще бъде представен на съотборниците си. Той е на 27 години и играе на позиции 2 и 3.
 
След като завършва университета на Флорида Стейт през 2004 година Пикет е бил избран във втория кръг на драфта на НБА под номер 44 от Ню Орлиънс Хорнетс. Но точно в началото на сезона в НБА е освободен и играе в NBDL за Флорида Флейм – 23 мача и средно по 9.3 точки в тях.

През лятото на 2005 играе за Маями Хийт и за Торонто Раптърс в лятната лига на НБА след което подписва първи професионален договор в Европа за Асвел Вильорбан. Играе 9 мача със средно по 12.6 във френското първенство, но напуска отбора по лични причини през ноември същата година. През февруари 2006 се присъедниява към Копсет Римини във втора италианска дивизия, но само след 5 мача игра е хванат с канабис и наказан до края на сезона.
 
Всичко е опростено от началото на следващия сезон и той отново играе за отбора на Римини като е един от най-добрите играчи за годината – за 37 мача прави средно по 17.0 точки, 5.5 борби и 2.1 асистенции.
 
Така миналата година бива привлечен от от Аджет Имола и става реализатор номер едно на Лега Дуе със средно по 22.4 точки в общо 30 изиграни срещи.
 
Пикет се явява вторият американец в отбора на „студентите” след като преди него Антонио Бъркс се завърна и е готов да играе за тях през новия сезон.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи