България ще научи съперниците си на Евробаскет на 8-и ноември


България ще научи съперниците си на Евробаскет на 8-и ноември
Жребият е на 8-и ноември
21-09-2008 17:29

На 8-и ноември във Варшава ще се тегли жребият за разпределяне на групите от финалите на Евробаскет 2009. На тази дата и нашият национален мъжки отбор ще разбере съперниците си, които ще бъдат три на брой. Всичките 16 отбора ще бъдат разпределени в 4 групи по 4 отбора.
 
Осем отбора директно се класират за Евробаскет 2009 - Полша, като страна-домакин и първите седем отбора от Европейското през миналата година в Мадрид: Русия, Испания, Литва, Гърция, Германия, Хърватия и Словения.
 
Седемте тима на Сърбия, Латвия, Турция, Великобритания, България, Израел и Македония са отборите, които се класираха от тези квалификации.
 
Общо 6 отбора ще участват в допълнителната евроквалификация. Франция, Босна и Херцеговина, Италия, Португалия, Финландия и Белгия ще се борят за последното 16-то свободно място. Жребият за допълнителната квалификация също ще бъде на 8-и ноември.
 

Финалите на Европейското първенство в Полша са от от 7-и до 20-и септември 2009 година и е бъдат в градовете Варшава, Познан, Вроцлав, Гданск, Бидгож, Лодз и Катовице.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи