Още двама нови в Русе, единият - шампион по забивки


Още двама нови в Русе, единият - шампион по забивки
Владимир Николов
28-09-2008 22:39

След като в Дунав 2007 вече бяха привлечени двама играчи за периферията - гардът Кристиян Борисов и крилото Янко Янков, и двамата от Балкан, в русенския тим сега акостираха и двойка попълнения за подкошието. Става дума отнова за тандем от млади таланти (и двамата на 20 г.), подвизавали се като съотборници и през миналия сезон - Владимир Николов и Димитър Велев от Славия.
 
Владимир Николов стана любимец на много баскетболни фенове в България, когато с впечатляващ отскок и атрактивни изпълнения грабна победата в конкурса за забивки на HDI мача на звездите тази пролет. Тогава известният с прякора "Фифти" млад баскетболист успя да се наложи в тази надпревара над известните с уменията си да забиват Лавел Пейн и Роб Престън, след което заяви, че с радост е "натрил носовете на американците".
 
За отбора на Славия, член на долната ни дивизия при мъжете, Николов изигра през миналия сезон общо 23 мача. В тях той получаваше от своя треньор Даниел Димитров средно по 18 минути игрово време, в което записваше средно по 4.78 точки, 3.57 борби и 0.78 чадъра.

Димитър ВелевДругият нов, на когото Дунав 2007 ще разчита за стабилно присъствие в "трапеца" през новия сезон, е Димитър Велев. На здравенякът, излязъл от школата на друг столичен отбор - Септември, също му бе даден шанс за изява при мъжете през 2007/08 в младия отбор на "белите". Високият 202 см център бележеше по 7.55 точки и овладяваше по 4.50 отскочили топки средно на мач.
 
Николов и Димитър Велев подписаха договорите с новия си клуб днес. Първият пристигна в Русе тази вечер и още утре започва тренировки, а Велев ще се присъедини към новия си отбор във вторник. С привличането на двамата в Дунав 2007 значително се повишава конкуренцията на постове 4 и 5, но според треньора на русенци Николай Господинов тимът има нужда от още един тежък център на позиция 5. В тази насока ще се търси приключване на селекцията с евентуален последен трансфер в близките дни.
СПИСЪК НА ПО-ВАЖНИТЕ ТРАНСФЕРИ ЗА БЪЛГАРИЯ

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи