ТАУ Керамика открива Евролигата с победа


ТАУ Керамика открива Евролигата с победа
Ракочевич с 24 точки за ТАУ (сн. ACB.com)
21-10-2008 10:28

ТАУ Керамика спечели първата среща за този сезон в Евролигата след като победи турския Фенербахче с 80-70 в препълнената Фернандо Буеса Арена във Витория.
 
Игор Ракочевич отбеляза 24 точки за победителите като 20 от тях дойдоха през първото полувреме. Уил Макдоналд добави 17 като не сбърка в нито една стрелба за 2 точки (7 от 7) и също хвана 8 борби и  направи 5 блока. Американското крило Пийт Майкъл пък завърши с 15 точки и 8 овладени топки за ТАУ.
 
Девин Смит отбеляза 13 точки за Фенербахче, а Огуз Саваш и Расим Башак добавиха по 11. Освен това в отсъствието на четирима основни състезатели за гостите от Турция Мирсад Тюркчан се отчете с 10 точки. За Фенербахче не играха Йомер Ашък, Йомер Онан, Гордан Гиричек и Семих Ерден.
 
Тюркчан и Дамир Мършич след невероятна тройка дадоха предимство на гостите след 10 минути игра – 19-21. Майкъл блестя в началото на втората част и заедно с Ракочевич вкараха две тройки една след друга след които ТАУ се откъсна с 42-34 на почивката. ТАУ заиграха много добре след почивката както в защита, така и в нападение, водени от Майкъл и невероятния в този мач Макдоналд. Башак, Смит и Саваш пък върнаха Фенербахче в срещата и намалиха до само 2 точки три минути преди края – 70-68. Накрая Мирза Телетович и Ракочевич взеха контрол над срещата и го решиха в полза на домакините.
 
Тази първа среща от Евролигата за този сезон бе отбелязана от 50-годишнината от съществуването на клуба от Баскония. ТАУ Керамика покани множество състезатели и треньори на откриването, а не отсъсваха и традиционните фолк танци преди срещата и на почивката. ТАУ Керамика отвори точно преди срещата и новият спортен комплекс,  който се намира само на метри от Фернандо Буеса Арена.  

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ТАУ КЕРАМИКА - ФЕНЕРБАХЧЕ

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ЕВРОЛИГАТА
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ВСИЧКИ ГРУПИ В ЕВРОЛИГАТА

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи