Лукойл Академик поведе в НБЛ, единствени без загуба след 2 кръга


Лукойл Академик поведе в НБЛ, единствени без загуба след 2 кръга
Костов вкара 25 точки и игра 32 минути
21-10-2008 20:55

Лукойл Академик поведе в класирането в Националната Баскетболна Лига след като днес победи с лекота като гост Сливен със 115-80 в отложен мач от първия кръг на шампионата. „Студентите” са единствения тим без загубен мач след два кръга в новата лига на България. Сливен пък от своя страна единствени нямат спечелен мач, а всичките останали 6 отбора са 50/50 с победа и загуба.
 

Срещата се игра пред около 200 зрители в ямболската зала „Диана” поради ремонт на сливенската зала „Васил Левски”. Както е известно Сливен ще играе всичките си мачове до Нова година в Ямбол именно поради тази причина.
 

Мачът като цяло, както се и очакваше премина изцяло под диктовката на гостите въпреки, че през по-голямата част от срещата старши треньора Любомир Минчев използва резервите в игра.
 

Изненада в срещата е може би само високия брой отбелязани точки от момчетата на Събин Маринов. Те вкараха цели 80 в този мач, а това се дължи най-вече на отличната стрелба от разстояние на американското крило Джеремая Босуел. Той влезе като резерва след като пропусна първата среща на отбора си в събота поради контузия и вкара 24 точки, от които 5 тройки от 6 опита. Гръкът Янис Отноцидис добави 12 точки, а бившият гард на Лукойл Академик Цветомир Бенчев и Тодор Тенев завършиха с по 10.


 

Реализатор номер 1 в срещата пък стана Чавдар Костов, който престоя на терена цели 32 минути, което в миналите 2 години му се бе случвало едва на три пъти. За това време той напълно оправда гласуваното от Минчев доверие и завърши с 25 точки (4 тройки), а също добави и 5 борби и 3 отнети топки. Освен това той застана 7 пъти на линията за наказателни удари и не пропусна нито един.
 

Американският гард Тим Пикет също вкара 4 тройки и общо 18 точки, а Христо НиколовГларуса добави 16 за победителите. Друг американец пък направи втория си дабъл дабъл в шампионата след като вкара 11 точки и хвана 12 борби.
 

Димитър Ангелов се завърна отново пред собствена публика в Ямбол и бе на терена 19 минути като реализира 10 точки.
 

Лукойл Академик излиза първи в следващия кръг номер3, когато в петък съперник ще им бъде ЦСКА в първата среща на шампионите на България пред собствена публика в Правец. Същият ден, но с половин час по-късно, от 18.00 в Ямбол Сливен посреща ...Ямбол в местното дерби между двата града.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА СЛИВЕН – ЛУКОЙЛ АКАДЕМИК
 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)
 

ТОП 10 НА 1-ви КРЪГ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи