УНИКС Казан оцеля в турнира на Еврокъп


УНИКС Казан оцеля в турнира на Еврокъп
Марко Попович (сн. FIBAeurope.com)
21-10-2008 22:47

УНИКС Казан оцеля и остава един от възможните варианти за съперник на Лукойл Академик в групата им за Еврокъп.
 
Марко Попович и Тарик Къркси отбелязаха по 17 точки и отборът им УНИКС Казан успя да навакса 14 - точков дефицит от загубата с 76:62 в първия мач, и да разбие Енерга Чарни с 89-50, осигурявайки си място във втория квалификационен кръг на Еврокъп (Eurocup). УНИКС успяха да предизвикат 24 грешки и допуснаха само 10. Джейсън Стрейт направи всичко по силите си да помогне на Енерга, отбелязвайки 16 точки, но той беше единственият играч с двуцифрен актив на Чарни. Демерик Бърнет, който итбеляза 15 точки в първия мач не игра в срещата.
 
Попович наниза 2 тройки и кош (8 точки), за да даде преднина на УНИКС 13:4 оред очите на феновете в собствената си зала. Резултатът в края на първата четвърт беше 25:13. Гостите се опитаха да се задържат в мача, но рухнаха и на почивката резултатът вече беше 54:30. Попович започна третата част с нови две тройки и до края на мача преднината постоянно нарастваше. След 30 минути игра тя беше 35 – 75:40. В последната част гостите отбелязаха само 10 точки и накрая таблото показваше 89:50, което означаваше продължаване в следващата фаза от борбата за влизане в групата на българския шампион Лукойл Академик.
 
В следващата фаза руският отбор ще срещне израелския Апоел Йерусалим, а победителят от размененото им гостуване ще попадне в групите на Еврокъп заедно с Лукойл Академик, Динамо Москва и Баронс от Латвия. 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА УНИКС КАЗАН – СЛУПСК ЧАРНИ
 

ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ ОТ ПЪРВИЯ КРЪГ НА ТУРНИРА НА ЕВРОКЪП
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА НА ЕВРОКЪП
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ТУРНИРА НА ЕВРОКЪП


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи