Берое 07 и Евладия Славчева се разделиха


Берое 07 и Евладия Славчева се разделиха
Славчева вече няма да води Берое 07
06-11-2008 10:39

В деня, когато Росен Барчовски напусна ЦСКА се случи още една треньорска рокада в български отбор. Евладия Славчева, която бе начело на женския баскетболен тим на Берое 07 вече не изпълнява функциите старши треньор на тима от Стара Загора.
 
Славчева наследи отбора на Берое 07 от Константин Боев, който води жените от Стара Загора през миналия сезон. Той обаче се върна към мъжкия баскетбол и от началото на състезателната година застана начело на мъжкия тим на Берое в града.
 
Старозагорки стартираха успешно тазгодишната си кампания, победиха Тони 7 от Сливен, а седмица по-късно и НСА, но в останалите три срещи те допуснаха загуби. Въпреки, че в момента се намират на четвърта позиция в класирането, те имат мач повече и актива им е само 2 победи и 3 загуби. Тези резултати принудиха ръководството на отбора да се раздели с легендарната баскетболистка. Славчева бе помощник в отбора на ЦСКА преди година, когато те спечелиха три купи за една година. Отборът обаче се разпадна и вече не съществува.
 
Дни след като прие длъжността спортен директор в клуба, Павел Ламбринов ще изпълнява и треньорските функции в отбора до намиране на заместник на Славчева. 34-годишният Ламбринов заряза бизнеса си и се върна към спорта след като получи предложение от Делчо Делев да поеме спортно-техническата дейност в Берое 07. Бившият състезател на Фикосота Шумен и Черноморец Бургас завърши треньорската школа към НСА и има правомерен лиценз да води отбори, както в България, така и в чужбина.


В събота Ламбринов ще седи за първи път на скамейката на отбора, когато той гостува на Рилски спортист на 8-ми ноември от 18.00 в Арена Самоков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи