25 точки на Жаклин Златанова не стигат на Екстругаса Кортегада


25 точки на Жаклин Златанова не стигат на Екстругаса Кортегада
Жаклин Златанова (сн. FIBAeurope.com)
07-11-2008 18:31

След като вкара по 11 точки в първите си два мача за новия отбор Екстругаса Кортегада в турнира на ФИБА Еврокъп, Жаклин Златанова „избухна” с 25 точки в мач номер три при гостуването на испанския клуб на Оливайш Коимбра в Португалия. За съжаление на талантливата българска баскетболистка, нейните усилия се оказаха недостатъчни и те загубиха минимално със 72-74.
 
Златанова игра 34 минути и бе с класа над всички на терена. Тя добави 7 борби, отнета топка и блок, а в стрелбата бе 7/9 за 2 точки и 2/2 за 3 точки.
 
Екстругаса Кортегада има само победа от изиграните 3 срещи, но си остава с добри шансове за класиране напред в турнира. За следващата фаза се класират първите два отбора от всяка от 12-те групи плюс най-добрите 8 от заелите трети места.
 
В същата група Тарб е начело с пълен актив след три кръга, а Полина Цекова игра 16 минути и вкара 6 точки и хвана 3 борби за успеха на французойките като гости над Банко ди Сичилия Рибера със 65-64.
 
В група D друга българка е със 100 %-тов актив до този момент в турнира. Милена Томова и нейния Севиеп Сегед победиха като гости Солна Викингс с 89-71 и на практика са вече в следващия кръг от турнира. Томова излезе като титуляр и престоя 35 минути на игрището като за това време завърши с 8 точки, 6 борби и 4 асистенции.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПАТА C НА ТУРНИРА ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ)  

ВРЕМЕННИ КЛАСИРАНИЯ ВЪВ ВСИЧКИ ГРУПИ НА ТУРНИРА ФИБА ЕВРОКЪП (ЖЕНИ)


Коментари
winbet
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи