Спартак Плевен надигра Ямбол като гост


Спартак Плевен надигра Ямбол като гост
Хрисимир Димитров - "моторът" на Плевен
22-11-2008 21:21

Едно е да искаш, второ е да можеш, трето и четвърто да го направиш. Тази максима доказаха Ямбол в собствената си зала „Диана”, при гостуването на плевенския Спартак. В последният си мач от първото завъртане на НБЛ, ямболии искаха, можеха, но не успяха да победят гостите от Плевен. В един оспорван, завързан и резултатен мач силите на Говедаров и компания не стигнаха да постигнат ценна домакинска победа. Въпреки, че овладяха борбата под коша и това, че 5 състезатели завършиха с над 10 точки, това не им стигна за победа. След 6 изравнявания на резултата и 9 смени на водачеството, Спартак измъкнаха победата с 87-95.

Началото бе добро за домакините и след 2 тройки на О`Галахър и Говедаров те бързо поведоха в резултата. Водени обаче от Хрисимир Димитров, Плевен бързо стопиха пасива си и след 5 минути игра вече водеха с 5 точки. В края на периода Ямбол се стегнаха и намалиха разликата само до 2 точки – 26-28.

Вторите 10 минути гостите „настъпиха педалите”, заздравиха защитата и не позволяваха на съперника да стига до лесна стрелба. Така след като и ямболии изтърваха и няколко стрелби под коша в петата минута разликата за Плевен бе 9 т. След няколко добри прояви на Стоян Петков и този път домакините успяха да поизравнят играта и на полувремето разликата бе само 4 т., 45-49.

Второто полувреме се заигра кош за кош, но в 23-та минута Ямбол успяха да изравнят, а след това и да поведат. Това бяха и най-силните минути, в които те показаха, че могат да обърнат мача в своя полза. Това обаче трая едва до края на третата част, която завърши с крехка преднина за домакините – 70-68.

Финалните 10 минути бяха изиграни по-добре от Спартак. Опитният Хрисимир Димитров даде необходимото спокойствие в отбора и те бързо обърнаха резултата в своя полза. Ямбол съвсем „зациклиха” и заиграха безидейно. Организацията в атака липсваше, което допълнително улесни Плевен в защита. След доста изпълнени наказателни удари в последните 3 минути, Спартак заслужено се оттеглиха като победители.

Най-много точки вкара Роб Престън – 22, който реализира и дабъл-дабъл с десетте си борби. Една точка по-малко наниза Хрисимир Димитров. За Ямбол Скот О`Галахър вкара 26, а Говедаров добави 14. Байрън Сандърс също постигна дабъл-дабъл като вкара 12 т. и овладя 13 борби.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – СПАРТАК ПЛЕВЕН

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ (МЪЖЕ)

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В НБЛ (МЪЖЕ)

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖЕ)

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В НБЛ (МЪЖE)КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи