Заявките за домакинство на Купата се приемат до 20 февруари за мъжете и 18 март за жените


Заявките за домакинство на Купата се приемат до 20 февруари за мъжете и 18 март за жените
26-01-2009 22:02

Сроковете за подаване на оферти за домакинство за Финалната осмица при мъжете са до 20 февруари. Тогава ще се знаят всичките осем участници във финалния турнир след като петте двойки от първия кръг ще се играят на 6 и 8 февруари. При жените този срок за домакинство на Финалната четворка е 18 март.
 
От тази година домакин на финалния турнир може да бъде един от участващите отбори в него. Съществува вариант домакинството да бъде определен и чрез жребий, ако от БФБ не могат да преценят къде са по-добрите условия за организиране. Предимство също ще има, когато БФБ ще извлече финансова и рекламна полза.
 
От своя страна домакините са длъжни да поемат всички организационни разходи като съдийски, секретарски и други разноски като такива за охрана, лекар, статистика, видеозаснемане, наем зала и обслужващ персонал. Домакините пък ще спечелят от приходите от входни билети и рекламна дейност по време на финалите.
 
Задължително залата-домакин трябва да е с капацитет минимум 1000 зрители.
 
До 30 януари ще се приемат заявки за участие в женския вариант на Купата на страната. Жребият при тях ще бъде изтеглен на 2 март, а четвъртфиналите ще се играят на разменено домакинство на 11 и 13 март. Финалния турнир за жените ще бъде на 28 и 29 март.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи