Миньор бие НСА, влиза в четворката


Миньор бие НСА, влиза в четворката
Миньор си подпечата визата за Топ 4
14-02-2009 23:56

Отборът на Миньор Перник победи като гост НСА със 72-83 и си гарантира мястото в Първата четворка за следващия етап от женското ни първенство. Това е факт въпреки победата на Берое 07 днес, с която старозагорки са временно четвърти, защото за разлика от тях на пернишкия тим му остава да играе още една среща. Тя е у дома срещу Славия Термострен и в нея Миньор е фаворит, но дори и да я загуби и остане с равни точки с Берое 07, отборът от Перник има на своя страна по-добрия баланс от мачовете помежду им (2 победи).
 
Мачът в залата на НСА тази вечер бе решен през първото полувреме, когато гостенките поведоха с 12 точки разлика (32-44). По-принцип в баскетбола това не е фатално изоставане, но в случая бе трудно да стане пълен обрат, заради по-големия опит на състезателките на Миньор. Все пак на тях не им беше никак лесно през второто полувреме и накрая те просто си задържаха преднината, като дори в крайния резултат тя бе с точка по-малка, отколкото на почивката - 11.
 
Една от причината за тази промяна в съотношението на силите през вторите 20 минути е умората, която неизбежно се натрупва в основните състезателки на пернишкия тим, заради късата му резервна скамейка - треньорът Валентин Петров започна сезона на практика с ротация на само 6 баскетболистки, а сега след контузията на Бойка Зарева, те останаха само 5 и играят почти без почивка. Другото е тази борбеност на младите момичета от тима на НСА, с която те затрудняват всеки съперник. И в тази среща бе така и това бе като продължение на изявите им в последните мачове от Младежката лига за девойки в Русе - и там те показаха същия биткаджийски характер, но накрая губеха мачовете.
 
Позволяваме си да отъждествим женския отбор на НСА с девическия, защото това са същите момичета, като единственото допълнение в основния им състав в момента е гардът Галина Стоянова, само с 1-2 години по-голяма от останалите. Все пак именно тя бе най-резултатна за НСА при тази загуба, вкарвайки 6 тройки и общо 22 точки. Сара Маринова не бе далеч от нейното постижение с 5 тройки и актив от 17 точки. Анита Димитрова записа 14 точки и 8 борби.
 
За победителките от Перник отново най-силно игра Агнеса Дойчинова, която реализира 28 точки и хвана 6 борби. Със своя коефициент 31 ветеранката успя и да изпревари във временното класиране по среден коефициент основната си конкурентка Вера Перостийска - Дойчинова вече има средно 26.7 средно на мач, а Перостийска пада до 26.5. Силен мач за Миньор тази вечер изигра и Ралица Василева 24 точки и 7 борби, а Камелия Михалкова и Светла Асенова допринесоха за успеха с по 12 точки.
 
След протоколния мач със Славия следващата събота, отборът на Миньор вече гледа към участието си в Първата четворка, борбата в която започва за него с гостуване в Русе на 28 февруари. За НСА пък от първата фаза остава едно гостуване на тима на Рилски спортист, с който ще си правят компания и във втората петица.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА НСА - МИНЬОР
 
ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В А ГРУПА ЖЕНИ - СЕЗОН 2008/09
 
ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В А ГРУПА (ЖЕНИ)
 
КЛАСИРАНЕ ПО ДАБЪЛ ДАБЪЛ
 
КЛАСИРАНЕ ПО ПОСЕЩАЕМОСТ В А ГРУПА (ЖЕНИ)

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи