ГПЧЕ” Йордан Радичков” е първият финалист от Видин на Ученическите игри тази година


ГПЧЕ” Йордан Радичков” е първият финалист от Видин на Ученическите игри тази година
ГПЧЕ отново на финалите на ученическите игри
27-03-2009 15:49

Днес възпитаниците на Никола Николов-Коко победиха убедително и двата си съперника от Монтана и Враца и станаха зонален първенец по баскетбол за юноши 11-12 клас, което директно ги праща на Държавните финали, които ще се проведат в началото на м.май в Търговище. Видинската гимназия стигна до участие във финалите на игрите при юношите за втора поредна година.
 
Втори на зоната във Видин останаха възпитаниците на Христо Цветков от ПМГ”Акад.Иван Ценов”-Враца, а трети ПМГ”Св.Климент Охридски” от Монтана, водени от К.Симеонова.

Само в рамките на 3 дни ГПЧЕ-Видин взе два трофея от училищните надпревари, преминавайки през 3 природоматематически гимназии – видинската, монтанската и врачанската. Първата загуби общинския финален сблъсък във Видин на 25 март /УБЛ/, а останалите две днес бяха съкрушени на зоновите надпревари от игрите.
 
И в двете срещи изиграни днес в зала „Фестивална” възпитаниците на Коко Николов не оставиха никакво съмнение, че са най-добрия отбор в тази възрастова група от Видин до Враца и съвсем заслужено триумфираха с купата. Воден от капитана Роберт Лилов английски тим отбеляза и на двете ПМГ-та по 76 точки, а математическото дерби бе спечелено от врачанската гимназия, което ги класира на второто престижно място на зоната.
 
Резултати:
ГПЧЕ”Йордан Радичков” Видин-ПМГ”Св.Климент Охридски” Монтана 76-48
По части: 21-12, 20-11, 15-15, 20-10
 
ПМГ”Акад.Иван Ценов” Враца-ПМГ”Св.Климент Охридски” Монтана 60-53
По части: 18-17, 18-12, 13-11, 11-13
 
ГПЧЕ”Йордан Радичков” Видин- ПМГ”Акад.Иван Ценов” Враца 76-44
По части: 28-10, 27-16, 8-5, 13-14
 
Отборите бяха наградени от гл.експерт на ДАМС за област Видин Росен Ракаджиев с купи и грамоти. Г-н Ракаджиев пожела на видинския тим успех на финалите в Търговище и връщане с медали от надпреварите.

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи