Тим 100 даде заявка за финал на ЮАБЛ “Старт” след победа над Грифинс (АУБГ)


Тим 100 даде заявка за финал на ЮАБЛ “Старт” след победа над Грифинс (АУБГ)
Атрактивните мажоретки на Грифинс
30-03-2009 11:24

Тим 100 успя да отмъсти на Грифинс за загубата си в началото на редовния сезонт на лигата, като успя да ги победи с 57-49.
 
Срещата започна много динамично,  като и двата отбора показаха че са излезнали единствено за победата. Отначало шанса пред коша липсваше и на двата отбора, като първите точки в мача дойдоха след изпълнение на наказателни удари. Точен за АУБГ бе Никола Николов във втората минута.  Това даде импулс на Грифинс и те успяха в един момент да дръпнат с 6 точки преднина, но в края на частта тя бе стопена до 3 (11:8).
 
Втората четвърт започна със спокойно темпо. Играта протече кош за кош, като в крайна сметка победители излезнаха Тим 100 (14:11). Личеше си че и двата отбора се познават много добре и няма  с какво да се изненадат. Героят на АУБГ от предния мач с ЮЗУ Георги Чакъров, бе успешно покрит и почти не му се откриваше чисто положение за стрелба. Това до известна степен наклони везните в полза на Тим 100 и те се възползваха по най-добрия начин. Те спечелиха третата и четвъртата части съответно с 18:16 и 17:12 след много равностойна игра на техните конкуренти.
 
В последната четвърт нервите на АУБГ ескалираха след като не успяха на няколко пъти да организират успешни атаки. Това ги разконцетрира и играчите започнаха да действат хаотично на игрището, което доведе до загуба. Крайният резултат 57:49 е пълно отражение на показаното на терена от двата отбора. По-големия опит на Тим 100 се оказа ключов фактор за победата.
 
Осем точки не са голям пасив и с оглед на факта, че АУБГ показа характер и обърнаха Евробаскет след като бяха загубили отново първия мач,  е индикация  за много интересна втора среща.
 
Наградата “играч на мача” спечели Огнян Манолев, който наниза 30 точки и направи няколко много важни борби под коша. За Грифинс на висота играха Антонио Геновски, Никола Николов и Георги Чакъров.
 
За доброто настроение в залата се грижеше DJ Morandi и мажоретките на Грифинс. На полувремето бе проведена играта „Зверска тройка”, спосорирана от www.sportniobuvki.com и Нестле Lion. Победител стана Ели Начева, която засрами момчетата, които се състезаваха срещу нея.
 
Срещата реванш ще бъде на 5-ти април, неделя, от 19:15 часа.
 
Тим 100: Рашко Динков, Росен Стоянов, Димитър Голев, Иван Пилевски 5, Ивайло Атанасов 8, Владимир Миленков 5, Антонино Зашев, Георги Атанасов 7, Райко Зашев 2, Огнян Манолев 30
 
АУБГ:  Мартин Цеков 4, Джон Търнър, Мирослав Натов, Александър Ракшиев, Спас Сейменски, Ненад Миладинович, Антонио Геновски 20, Георги Чакъров 10, Никола Николов 13, Мартин Игнатов 2

Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи