Ямбол изравни плейофната серия, ще играе трети мач във Варна


Ямбол изравни плейофната серия, ще играе трети мач във Варна
Ямбол изравни на Черно море
10-05-2009 21:23

Ямбол взе победа във втория четвъртфинален плейоф с Черно море и серията ще се решава във Варна. В един изключително зрелищен мач, домакините успяха да победят гостуващия отбор с крайното 74-66. В срещата имаше седем изравнявания на резултата и единадесет смени на водачеството. Двубоят бе изпъстрен и с много битка по целия терен, като борбата на „втория етаж” бе изключително оспорвана. Там в люта схватка здраво хванаха Атила Дос Сантош, Байрън Сандърс, Кирило Скуматов и Душан Йелич-Куцопулос. Над всички в края обаче бе Байрън Сандърс, уловил цели 18 борби и вкарал 14 точки за общ коефициент от 25.
 
Началото бе много добро за Ямбол, а те с много добре организирана игра в атака успяха да дръпнат в резултата. Същевременно със силна защита не позволяваха на варненци да стигат до чиста стрелкова позиция. Така след 3 минути игра домакините водеха с 9-2. Говедаров и компания продължиха да играят стегнато и при 15-4, след 6 минути игра, старши треньорът на гостите Даниел Димитров бе принуден да вземе прекъсване. Това разконцентрира играта на Ямбол и след няколко грешки в атака, този път Иван Чолаков взе прекъсване 2 минути преди края на частта. Дадените указания дадоха резултат и ямболци оправиха играта си, но стрелбата им от далечна дистанция не вървеше. След доста пропуски първата част завърши при 21-14 за Ямбол.
 
Вторите 10 минути продължиха с надмощие на Ямбол, които продължиха да играят силно в атака. Гостите бяха силно затруднени в организацията си и закономерно разликата се увеличаваше, за да стигне до 13 точки след 15 минути игра. В тези минути Станислав Говедаров се справи с Кори Макинтош, който не можеше да разгърне възможностите си. В последните 5 минути от частта Евроинс Черно море се стегна, коригира стрелбата си и бързо стопи част от пасива си. Ямбол отново влязоха в серия от грешки и това доведе на почивката разликата да бъде едва 4 точки – 40-36.
 
Второто полувреме започна нервно и за двата отбора, като те си размениха по няколко грешни атаки. След свирено неспортсменско нарушение на Сандърс, гостите вкараха двата наказателни удара, последвани от тройка на Симеон Ценов и Евроинс Черно море за първи път поведе в резултата. Играта продължи кош за кош, като никой от отборите не можеше да се откъсне на повече от 2-3 точки. В края на частта за оспорване на съдийско решение на треньора на Ямбол - Иван Чолаков му бе отсъдено техническо нарушение. Това позволи на варненци да натрупат крехка преднина от 4 точки. До края на тази четвърт домакините успяха да върнат само точка и в последните 10 минути отборите влязоха при резултат 49-52.
 
Играта продължи отново кош за кош, а никой от отборите не си и помисляше да се предава и се бореше за всяка топка. След 3 минути игра от последната десетка избухна Мартин Дурчев, който наниза 2 поредни тройки и изкара отбора си напред за 57-55. Борбата по целия терен продължи, а 5 мин преди края отново имаше равенство и края на мача се превърна в истински трилър. Разигра се Макинтош, но устрема на Варна бе спрян от тройки на Скуматов и Дурчев и 50 секунди преди края Ямбол поведе с 70-66. Гостите направиха опит да обърнат мача с бързи нарушения, но Говедаров и Маринов баха безпогрешни от линията за наказателни удара и донесоха победата, вдигайки на крака подкрепящата ги публика.
 
Така спорът между тези два тима в серията ще се реши във Варна в сряда вечер. Победителят ще продължи напред в плейофите, а съперник ще бъде Левски. „Сините” отстраниха съвсем закономерно в две срещи Сливен с 2-0.
 
За Евроинс Черно море Атила Дос Сантош вкара 14 точки, добави и 9 борби, а Куцопулос и Макинтош се отчетоха със скромните по 10 точки в актива си.
 
За Ямбол отново със силен мач бе Станислав Говедаров – 17 точки, 6 асистенции и 7 борби, 15 точки реализира Скуматов, който хвана и 6 борби. Пореден дабъл-дабъл, както казахме направи Байрън Сандърс - 14 точки и 18 борби.

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЯМБОЛ – ЧЕРНО МОРЕ


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБЛ
 
ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ПЛЕЙОФИТЕ НА НБЛ
 

ПЛЕЙОФНА СХЕМА НА НБЛ ЗА 2008/09
 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ В ПЛЕЙОФИТЕ


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи