Пет отбора продължават без загуба на финалите за мини-момичета във Варна


Пет отбора продължават без загуба на финалите за мини-момичета във Варна
Рилски спортист (12) е 2 от 2
13-06-2009 23:50

НСА и Доростол от група А и Черно море Одесос, Рилски спортист и Септември 97 от група В продължават без загуба след два дни от финалите на държавното първенство за мини-момичета до 12 годишна възраст.
 
След като НСА записа втора убедителна победа, този път над Славия със 73-19 и отборът на Доростол в група А разделя първото място след успех над Дунав със 61-53. Двата отбора се очертават като най-добри в групата и главни кандидати за първата четворка. Единствено амбициозният отбор на Асеновец 2005 може да се намеси в битката за полуфиналите, но за целта трябва да победи Доростол в последния ден от първия етап – 16 юни, когато двата тима се изправят един срещу друг.
 
В група В ситуацията също е интересна, тъй като три отбора ще спорят за първите две места. Това са съставите на Черно море Одесос, Рилски спортист и Септември 97, които се открояват от останалите и закономерно нямат загуба след два дни игра.
 
Рилски спортист, който се води от Иван Лепичев разгроми днес Лукойл Нефтохимик с 82-24, докато Черно море Одесос победи Левски Спартак с 94-42. Септември 97 пък не срещна особени трудности срещу Росица Поликраище и ги надигра с 56-35.
 
В тази група В безспорно с най-голям интерес ще се чакат трите срещи между лидерите до този момент. Първата от тях е още утре, когато Черно море се изправя срещу Септември 97 от 18.00 часа. На следващия ден, в понеделник пак от 18.00 е двубоят между Рилски спортист и Черно море Одесос. Септември 97 и Рилски играят във вторник от 15.00 в последния ден от груповата фаза.
 
Първите два отбора от всяка група се класират за полуфиналите на турнира, докато заелите 3-то и 4-то място ще играят за разпределение на местата от 5-8. Тези тимове, които заемат пето и шесто място в двете групи напускат състезанието след груповата фаза.

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА А ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМИЧЕТА (12)
 
ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ГРУПА В ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМИЧЕТА (12)
 
КЛАСИРАНИЯ В ДВЕТЕ ГРУПИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МИНИ-МОМИЧЕТА (12)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи